jager

Egy esetleges orosz győzelem ára

2023. február 03. - Jäger.

A putyini külpolitika két okkal magyarázta kezdetektől az Ukrajna elleni orosz támadás szükségességét: egyrészt az Ukrajnában élő oroszok védelmének kényszerével másrészt a NATO terjeszkedésével (mely terjeszkedés azzal fenyegette Moszkvát, hogy Ukrajnát is felveszik a nyugati katonai szövetségbe, komoly veszélyhelyzetet okozva ezzel Oroszországnak). Ezt a narratívát aztán átvette a ruszin propaganda-holdudvar: vagyis az orosz kommunikáció (hivatalos szinten és az ottani médiában) illetve az orosz-barát államok, pártok, szimpatizánsok széles köre, többek között itt Magyarországon is (ahol a világon a harmadik legerősebb az orosz politika támogatottsága Fehéroroszország és Szerbia után [állami szinten és még inkább a lakosságban). Pedig a konfliktus a 2021-ben elkezdődött Weltkrieg szerves része és hamarosan mérleget kell(ene) vonni.

ukrajna.jpg

A kép forrása: arabnews.com

Most, hogy hamarosan épp 1 éve tartanak a harcok, Oroszország jelentősen megemeli donbaszi csapatainak létszámát és az Ukrajnában bevetésre kerülő harci-eszközeinek mennyiségét is. Az erről érkező hírek hatására a NATO is ugyanígy döntött: harckocsikat és talán vadászgépeket is küld az ukránoknak. A kérdés most az: melyik támogatás lesz a nagyobb, merre billen a mérleg. Ha az oroszok valóban képesek lesznek a jelenleg harcban álló 200-300 ezres ukrajnai kontingensük mellé újabb 500 ezer katonát beküldeniük teljes felszereléssel, tüzérséggel és harckocsi-állománnyal, akkor a harc néhány hónap alatt eldőlhet (még akkor is, ha addig az ukránok megkapják, beüzemelik és használatba is veszik a német harckocsikat).

Az ígéretek szerint a kijevi vezetés kapni fog az elkövetkező hónapokban 50 db amerikai Abramst, 100 db német Leopardot és 14 db angol Challengert. Ez így összesen 164 db harckocsi, amire nehéz lenne azt mondani, hogy elhanyagolható tétel, de döntő erőnek sem nevezném, tekintve, hogy az orosz hadsereg rendelkezik ma a világ legnagyobb harckocsi-állományával, bár ennek csak harmada korszerű. De tegyük hozzá még az egyharmad is 4-5 ezer harckocsi. Nem kizárt az sem, hogy F-16 os vadászgépek érkezzenek az ukránokhoz, de ezekből kétséges, hogy kaphatnának annyit ami fordulatot hozna. Így az orosz győzelem akkor is sanszos, ha az említett "nagyvasakat" valóban átadják Zelenszkijnek, a vadászokkal együtt. Mi lesz ebben az esetben Ukrajnával?

Putyin győzelme soha nem lesz teljes, mert a lerombolt és megalázott 40 milliós Ukrajna soha nem fog teljesen behódolni az oroszoknak. Nyugati támogatással évtizedekig (vagy akármeddig) megmarad majd az ellenállás, a szabotázs akciók, robbantások, felkelések és merényletek sokasága, nem beszélve az ellenállás egyéb formáiról. Az amerikaik sem bírták pénzzel Irak és Afganisztán tartós megszállását, noha sokkal nagyobbak voltak az anyagi kereteik akkoriban és ezek az országok kisebb lakosságszámúak is mint Ukrajna.

Mindehhez jön, hogy Oroszország hatalmas visszaesést szenved minden területen a háború óta és a háború utáni megszállás illetve hatalom-fenntartás költségei miatt a harcokat követő helyreállítás is elmarad majd mind Ukrajnában mind saját országukban. Kapnak tehát majd egy szétlőtt, lerombolt országot, egy őket gyűlölő lakossággal, mely minden létező módon akadályozni fogja hatalmuk gyakorlását.

Ezen a ponton vetődik fel a kérdés: így is megérte Putyinnak ez az egész? Megérte mindez, hogy Ukrajna ne lehessen EU tag és NATO ország? Ez az amit minden orosz fel fog majd tenni az idei év második felében.

jager_also.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jager.blog.hu/api/trackback/id/tr3818040662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Argus_ 2023.02.04. 10:57:45

Egy bizonyos pontig valószínűleg megérte Putyinnak ez a háború, de ezen jócskán túl van már a helyzet. Már elhasználta az évek óta felhalmozott tartalékai nagy részét, bukott egy csomó bevételt az európai üzletek kiesésével és visszavetette az orosz hadsereget is vagy 20 évnyi fejlesztés kiesésével, illetve a teljes fegyver-állományának 20-25% ának eltékozlásával. Ott lángolnak az orosz harckocsik mindenhol Ukrajnában és ugyan van neki 15 ezer (ha a múzeumi darabokat is belevesszük akkor 21-22 ezer) de senki se mondja hogy a sok ezer kilőtt és elzsákmányolt darabokat nem sínyli meg az orosz haditermelés. Most már a háború nagyon nem éri meg Putyinnak, de presztízs okokból folytatnia kell.

Jäger. 2023.02.04. 11:01:15

@Argus_: Igen. Így van. Kérdés: melyek ezek a "presztízs okok"?

Boldeone2 2023.02.04. 12:24:53

A katonai jóslásoktól óvakodnèk, ez a háború pont azt bizonyítja, hogy minden kiszámíthatatlan a fronton. A jó hír az, hogy a nyugat mèg ezután fogja beletenni a leghatèkonyabb fegyvereket, tankból is 321 èrkezhet ( vagy ki tudja meddig emelik a tètet)

edition.cnn.com/2023/01/27/world/ukraine-tanks-western-allies-intl-hnk/index.html

Ebbe a háborúba a nyugati országok is beleálltak már, így Ukrajnát nem fogják hagyni egy vesztes szituációban, ez 100%
A kèrdès itt a civilizált világ, a nemzetközi jogi normarend fenntartása, amit meg kell vèdeni minden eszközzel
A kultúrember dermedten nèzi a generációk óta nem látott esztelen agressziót, rombolást, apokaliptikus állapotokat ès együttèrez az áldozatotokkal ....Talán a nagymama azt is elmesèli, hogy kellett szaladni a mindenkit megrőszakoló " felszabadítók" elől....
A halál zsoldosai orkhadseregkènt viselkednek Ukrajnában... Az embernek ökölbeszorul a keze, amikor a rèmtetteik a világra kerülnek ....

Olyan van, aki nemcsak hogy humaista, kultúrember, hanem gondolkodik is....Mivè züllesztette nemzetünket az agymosó, rezsimpropaganda: sokan a már több százezer ember halálát okozó, városokat porig romboló agresszor pártjára álltak , sőt, az ukránok halálát kívánják, hoholoznak, stb....

Itt most a magyar nemzet jóhírènek szisztematikus, rendszerszintű tönkretètele megy! Orbán hiába akar a bèkegalamb szerepèben tetszelegni, amikor a rezsimmèdia hiènakènt ugatja vissza a putyini propagandát !

Boldeone2 2023.02.04. 12:33:46

Ezen a ponton vetődik fel a kérdés: így is megérte Putyinnak ez az egész? "

Nyilván nem fogja megérni , sőt, az agonizáló Oroszországnak èppen ez a haború lesz szög a koporsóba ...
Putyin 70 èves, ő már nem racionálisan gondolkodik, neki a lènyeg hogy ugyanoda kerüljön mint Rettegett Iván vagy Sztálin a törtènelemben....Ebben a fèlazsiai- fèlbizanci rendszerben az erőszakos, tömeggyilkosoknak nagy a respektje ...
Az orosz örökre szolganèp akar maradni ???

Ahogy Repin festmènyèről megismertük: Ej uhnyem.." ese raze ....

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.02.04. 12:43:36

@Boldeone2: "A jó hír az, hogy a nyugat mèg ezután fogja beletenni a leghatèkonyabb fegyvereket"

Lefordítom: a jó hír szerinted az, hogy az erőviszonyok újra kiegyenlítődnek – mert ezzel nem fog Ukrajna erőfölényt szerezni –, és a háború tovább tart.

"A kultúrember dermedten nèzi a generációk óta nem látott esztelen agressziót, rombolást, apokaliptikus állapotokat"

... és üdvözlöd, hogy mindez el fog tartani még egy ideig. Kultúrember? Inkább csak egy kibic. Vagy egy drukker, aki élvezi a meccset.

Ijesztően nagy esély van arra, hogy az orosz vezetők, ha közel kerülnek a vereséghez, bevadulnak. Jó lesz az a világnak? Nem nagyon van jó válasz, de azért nem ártana gondolkozni rajta.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.02.04. 12:51:39

@Boldeone2: " ese raze"

Ezt honnan bányásztad? Írhattad volna magyarul, hogy "még egyszer", de ha mindenképpen oroszul akarod, akkor legalább írd jól. "ещё раз", kiejtve jisó raz.

Boldeone2 2023.02.04. 12:58:29

@Androsz: és a háború tovább tart."

Ez Putyin narratívája! Oroszország veszteni fog, mivel a nyugati erők egy 30-40 X erősebb szövetsèg, Ukrajna pedig nem adhatja fel. Ennyi.
Akkor lesz vège, amikor legyőzik Putyint

és üdvözlöd, hogy mindez el fog tartani még egy ideig. "

- Azt üdvözölnèm, ha minèl hamarabb vège lenne, de az Putyin miatt nem realitás

Ijesztően nagy esély van arra, hogy az orosz vezetők, ha közel kerülnek a vereséghez, bevadulnak. Jó lesz az a világnak? "

- A világnak már most sem jó! Putyint meg kell állítani, ez a nyugati civilizació elsődleges èrdeke!
Allea iacta est ' - a kocka el van vetve ....

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.02.04. 13:32:39

@Boldeone2: "Ez Putyin narratívája!"

Nem, ez az én narratívám. Bár narratívának nem mondanám, noha ez a szó mostanában nagy divatját éli, ez inkább csak egy gondolat, egy állítás. De ha Putyin is ezt mondja, akkor is kérdezem, hogy egészen biztos vagy abban, hogy Putyinnak SEMMIBEN sem lehet igaza? Kicsit primitív, egybites, fekete-fehér felfogása lenne ez a dolgoknak.

"Allea iacta est ' "

Ez a fellengzés ma nem megy neked. Alea. Kocka.

Jäger. 2023.02.04. 13:52:25

@Androsz: narratíva = gondolkodási séma és értelmezés. A szó a latin narrare (=elmond) kifejezésből ered. A posztban úgy értelmezendő, hogy Putyin gyártott egy magyarázatot arra, hogy miért rohanja le hadserege Ukrajnát, majd ezt az értelmezést átadta az orosz kormányszerveknek és médiának, majd a vele szövetséges fórumoknak, többek közt a hazánkban is működő ruszomán proxy-médiumoknak (orosz támogatottságú oldalaknak, trolloknak, szervezeteknek, kormányközeli bérkommunikátoroknak)

Jäger. 2023.02.04. 13:53:40

@Boldeone2: Örülök, hogy itt vagy és olyan kommentet is látni, ami az általad kifejtett álláspontot képviseli. Sajnos ez a kisebbség. Főleg az interneten.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.04. 14:44:58

@Boldeone2:

"Akkor lesz vège, amikor legyőzik Putyint"

Vagy amikor elfogynak a hadra fogható és harcolni is akaró ukránok.

Mostanság már válogatás nélkül hurcolják el a férfiakat a frontra. Nőket is kezdenek besorozni.

A Nyugatról kapott fegyvereket kezelni is kell, és ki fogja kezelni őket, ha elfogytak az ukránok?

Most még lehet magas a harci morál, de drasztikusan apadni fog, amikor minden családban lesz két-három "hősi halott".

Ez nyilván az oroszokra is áll, de náluk ez a nagyobb népesség miatt sokkal később fog bekövetkezni.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.02.04. 14:46:21

@Jäger.: Bájos jelenet volt, ahogy kifújtad @Boldeone2: orrát és adtál neki egy puha puszit. Mindazonáltal a poszttal nekem nincs bajom, latolgatás, helyenként helytálló állításokkal. Mint ez: "Putyin győzelme soha nem lesz teljes, mert a lerombolt és megalázott 40 milliós Ukrajna soha nem fog teljesen behódolni az oroszoknak." Sejtelmünk sem lehet arról, hogy az oroszoknak mi volt az eredeti szándéka, és mivel elégednének meg most, egy év suta háborúzás után. Néha Putyin, néha valamelyik főembere mond valami nagyot, amit aztán az államhű orosz média megpróbál túllicitálni, és szétkürtölnek valami ostobaságot. Idióták. Mi itthon azt látjuk csak, hogy hol az oroszok hazudnak valamit, hol az ukránok. Hol az amerikaiak, mert azért őket sem kell félteni, bár én rendszeresen találkozom olyan amerikai benyögéssel is, amely az én borúlátó, a háborúval óvatosabban bánó gondolkodásmódomat közelíti. Ahogy már mondtam, szerintem nincs itt semmi örvendeznivaló, a Nyugat, köztük néha nevetségesen harcias egérkék egyelőre gondosan táplálják és féken tartják a tüzet egyelőre, elintézve, hogy a háború nehogy leüljön egy időre is.

Ukrajna természetesen sosem fog behódolni, sem országként megszűnni, ezt nyilván semelyik szócséplő orosz tábornok sem gondolja igazán komolyan. Ez csak buta propaganda, amit talán az orosz harci morál ébren tartásának reményével hintenek szét időnként. Azon viszont titokban elgondkodhatnak az ukránok és a cinikus drukkereik is, hogy nem érte volna-e meg legalább megkérdezni az oroszokat a háború elején, hogy mégis mit akarnak. Mert mots az ukránoknak egy évnyi buzgó és hazafias háborúskodás után ott van egy lerombolt országuk. Én sosem szerettem az ukránokat, de azért az ottani átlagembert sajnálom, mert az ő házaik vannak letarolva, nem a hős Zelenszkijé, és ők épp annyit tudtak tenni a háborúskodás ellen, mint én, azaz semmit, hiába az ő országuk, ha a vezetőik csak a saját fejük után mennek. Nincsenek közvetlen és megbízható híreim onnan, az ukrán média is szemérmetlenül hazudik, ezt magát itt meghúzó ukrán mondta el nekem, ezért sem én, sem más külföldi nem tudja, hogy alakult az igazi támogatottsága a háborúskodásnak – a hősiesen demokratikus és uniós tagsággal kecsegtetett ukrán állam egyelőre lakat alatt tartja az ellenzéki médiát –, de pusztán a józan ész alapján kijelenthetjük, hogy biztosan nem egyöntetű. Biztosan vannak olyanok is, akik azt remélték, hogy megegyezhetnek az oroszokkal egy elviselhető vereségben, és akkor az ország megúszhatta volna a pusztítást. A Bohóc nem hallgatta meg a népe kérését, az őket is féltő külföld javaslatát, szóba sem áll az oroszokkal, kap némi muníciót, és folytathatja az önpusztító harcoskodást.

Én csak azokat nem tudom megérteni, akik ehhez itthon tapsolnak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.04. 14:47:27

@Jäger.:

"olyan kommentet is látni, ami az általad kifejtett álláspontot képviseli."

Mindenki a saját maga által kifejtett álláspontot képviseli. Én is. A fenti mondatot nekem is írhatnád.

2024 2023.02.04. 14:48:20

"Ezt a narratívát aztán átvette a ruszin propaganda-holdudvar: vagyis az orosz kommunikáció (hivatalos szinten és az ottani médiában) illetve az orosz-barát államok, pártok, szimpatizánsok széles köre, többek között itt Magyarországon is."

Már a bevezetőben hamissággal indítasz, miszerint a puszta tényeket orosz hazugságnak tünteted fel, akkor meg minek olvassam tovább?!

Felmondtad a nyugati narratívát Oroszország céljairól, a háborúról, amit itthon a Brüsszel és Washington zsoldjában álló moslékos idióták és holdudvaruk terjesztenek. Gratulálok.

2024 2023.02.04. 14:54:26

@2023: Még mielőtt fennakadnál rajta: a te esetedben az orosz narratíva egyértelműen hazugság.

Jäger. 2023.02.04. 14:57:45

@2023: Gondold végig mit írtál. Hamisságnak nevezed, amit Putyin hivatalos csatornákon jelentet meg (a poszt bevezetőjében általa leírt két indokot a háborújára). Vagyis Putyin indokaira mondod, hogy hamisak. Szerintem gondold át, mert a nemzeti-poplista-moszkoviták nem éppen ezt vallják. És ha jól sejtem oda tartozol. :)))
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "az általa képviselt álláspont" megjelent itt a kommentek közt Ezt behelyettesítve behelyettesítve a mondatba természetesen értelmes. És messze nem azonos az általad képviseltekkel. :))

Jäger. 2023.02.04. 15:00:51

@Boldeone2: Amikor megjelennek a komment-szekcióban a nemzeti-populista-putyinisták (és már moszkovita trollok), lehet sejteni, hogy az olvasottság elérte az 1500-2000 közti szintet.
Ilyen módon végül is örülök, hogy megjönnek. Aztán ahogy lekerül a poszt az Indexen abban a másodpercben el is tűnnek. :)))
Isten hozott benneteket!

Boldeone2 2023.02.04. 15:06:37

@Androsz: akkor is kérdezem, hogy egészen biztos vagy abban, hogy Putyinnak SEMMIBEN sem lehet igaza?"

- Valamiben biztos igaza van, csak a háború kèrdèsèben nem! A nemzetközi jog egyèrtelműen kimondja, hogy egy jogtalan agresszió törtènt, amely humanitárius következmènyei beláthatatlanok! Ez egy aljas ès embertelen háború, amely egy módon tud csak vèget èrni: ha Putyin abbahagyja
Te viszont kifogytál az èrvekből, így marad a nyelvtannáciskodás....
A bèkèt leginkább egy ember nem akarja, az maga Putyin! Az ukránoknak sajnos nincs is más választása, mint a harc. Ajánlom figyelmedbe a megszállt területeken lètrejött zombiapokaliptikus állapotokat! Nyilván az ukránok nem fogják soha megadni magukat, mert már tudják mit tesznek a ruszki betolakodók

Èppen azért harcolnak, hogy egyszer a nyugati világhoz csatlakozzanak, mert a ruszki\szovjet társadalmi- gazdasági- politikai modell totálisan, örökre csődöt mondott. Elèg csak Beloruszt vagy Balti államokat összehasonlítani
A fő kèrdès az ukránoknak: szabadság vagy szolgaság

Európának meg az, hogy fejet hajt- e barbár , keleti hadiállam diktatumai előtt, vagy büszkèn kiáll a szabadság és a nemzetközi jogrend mellett ...
Amikor Lengyelországot lerohanta a náci Nèmetország , meg a SZU, akkor tètovázott a nyugat...
Most ezt nem hibázhatjuk el mègegyszer!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.02.04. 15:10:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Úgy érthette, hogy azt az álláspontot képviseli, amelyet az imént olvashattunk tőle.

@Jäger.: "Szerintem gondold át, mert a nemzeti-poplista-moszkoviták nem éppen ezt vallják. És ha jól sejtem oda tartozol."

Szóval te előre eldöntöd, hogy a kommentelő milyen irányvonalhoz tartozik, majd figyelmezteted, hogy nem aszerint beszél. Miért van az, hogy annyi okostóni képtelen elképzelni, hogy valakinek van egy saját véleménye?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.04. 15:12:16

@Jäger.:

Ez azt jelenti, hogy a poszt kikerült a címoldakra, így az is látja, aki nem követi. A te írásod még a viszonylag kevésbé elvakultak közé tartozik a russzofób tengerben. Azért remélem, ezért a visszafogott dicséretért nem kapsz megrovást a klubban. ;)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.02.04. 15:12:51

@Jäger.: Az a presztizs ok, hogyha elismeri hogy elbaszta, vagy vereséget szenved, akkor a saját népe akasztja fel a belénél fogva.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.02.04. 15:14:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Mi az hogy ruszofób tenger? Mi nem utáljuk az oroszokat. putyint és a háborús bűnös sleppjét utáljuk. El vagy tévedve.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.02.04. 15:16:16

@Androsz: Csak vissza kell téged olvasni, állandóan a putyinista maszlagot fújod.

Boldeone2 2023.02.04. 15:18:48

@Jäger.: Kösz!

Èn azért kommentelek ezekben a háborúval kapcsolatos blogposztokban, mert nemcsak hogy felháborítónak ès erkölcstelennek tartom a putyinpárti rezsimpropagandát, hanem rendkívül rombolónak is Magyarország nemzetközi megítèlèse èe jövője szempontjából!
Ezek azt hiszik, hogy szabadon folyhat a kormánymèdiában a nyugat-, NATO- , ès ukránellenes propaganda- azt nem látja senki kintről -,0 de közben meg Orbán bèkegalambkènt turbèkol..

Ebben óriásit tèvednek! Elkèpesztő módon romlik Magyarország nemzetközi megítèsèse, aminek komoly következmènyei lesznek
Ekkora szintű agymosás sehol sem zajlik az EU- ban..

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.02.04. 15:21:42

@Boldeone2: "Amikor Lengyelországot lerohanta a náci Nèmetország , meg a SZU, akkor tètovázott a nyugat...
Most ezt nem hibázhatjuk el mègegyszer!"

Majd nem sokkal később a Nyugat lényegében szó nélkül eltűrte, hogy Spanyolország, Svájc és Svédország nemhogy nem áll ki a milliók halálát közvetlenül és újabb milliókét közvetve okozó náci fővezér ellen egy világháborúban, a szabadság védelmében, hanem még kereskednek is velük. Nem tudom, lehet, hogy ezek az országok félelmükben tették mindezt. Mindesetre az is igaz, hogy ezek az országok nem lettek végigbombázva. Elgondolkodtató.

Boldeone2 2023.02.04. 15:27:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez nyilván az oroszokra is áll, de náluk ez a nagyobb népesség miatt sokkal később fog bekövetkezni."

Tèvedèsben vagy! Az oroszoknak èppen hogy a katonájuk kevès, mert több százezer fiatal elmenekült a sorozás elől, a felső közèposztály gyerekeit meg nem viszik golyófogónak. A csóró burjátok, meg az etnikum harcol, zsoldosokkal kiegèszítve lassan...

A nyugati - sokkal jobb fegyverekkel - meg lehet állítani az oroszokat
Az naív feltètelezès hogy elfogynak az ukránok . A saját lètük a tèt , így mindenki hadrafogható

Azt nem hiszem hogy a nyugati szövetsèg , 41 állam, a világ fèl GDP kb, behódol Oroszországnak ...
Ez egy hossú harc lehet sajnos, amely vègcèlja Putyin megbuktatása

Boldeone2 2023.02.04. 15:30:33

@Androsz: Te is ugyanazt mondod, akkor: a korábbi hibákat a nyugatnak nem szabad elkövetni
A " nyugat " a vègsőkig kereste a bèkès rendezèst, Macron vagy 10x tárgyalt ...
Putyin egy nárcisztikus , pszichopata - nyilván csak a saját önző tèveszmèi érdeklik ...

Jäger. 2023.02.04. 15:32:27

@Boldeone2: Igen. Ma már az egész nyugati világ tudja, hogy az Orbán-rendszer Putyinnak dolgozik és az EU illetve a NATO trójai falovát jelentjük. Gyakorlatilag nem is kezelnek már bennünket valódi szövetségesnek, kimaradunk a NATO döntésekből, nem hívnak meg bennünket a fontos döntés-hozó fórumokra. Egyetlen okból lehetünk még a nyugati szövetségek tagjai, mert ha kitennék a szűrünket, akkor azonnal átvenne bennünket az orosz érdekszféra és egy új Fehéroroszország alakulna ki Európa kellős közepén.
Régóta mondom, hogy a Weltkrieg két tábora kialakult és sajnos Magyarország bár az euro-atlanti körhöz tartozik hivatalosan, valójában a másik oldalhoz sorolandó. Ez idővel azt hozza majd, hogy leszakadozunk a demokratikus és fejlett államoktól és vagy ténylegesen kiválunk, csatlakozva egy szovjet mintájú keleti tömbhöz, vagy marginálnak bennünket és egy gazdaságilag teljesen tönkretett nyomor-régióvá züllünk.
jager.blog.hu/2022/10/09/krieg

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.04. 15:33:03

@Boldeone2:

"egy módon tud csak vèget èrni: ha Putyin abbahagyja"

Vagy amikor elfogynak a hadra fogható ukránok - ez máris két mód.

"Az ukránoknak sajnos nincs is más választása, mint a harc."

Ott van még annak felismerése is, hogy a donbaszi és luhanszki oroszokat éppúgy nem fogják tudni megtörni, ahogy az oroszok sem az ukránokat.

Hány százezer ukrán halottat és Ukrajna milyen mértékű további pusztítását éri meg az a két mostanra szinte porig rombolt terület?

Ukrajna jobban járna, ha lemondana e két területről. Van az az eset, amikor egy hátrányos kompromisszum is jobb egy későbbi, még hátrányosnál.

És ezzel nem az orosz agressziót akarom igazolni, csak arra utalok, hogy U esetleges győzelme vagy egy szintén győzelemnek tekinthető döntetlen valöjában a pürrhoszi győzelem mintapéldája lesz Ukrajna számára.

A hábirú további szításával csak az USA nyer, két legyet ütve egy csapásra. Egyfelől alaposan meggyengíti Oroszorszwgot, így többet tud Kínával foglalkozni, másfelől a sok segítségért majd benyújtja a számlát Ukrajnának. Ukrajnában semmi sem lesz az ukránoké - bár lehet, ebből a nép nem fog sokat észrevenni, mert csak az uraik cserélődnek ki.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.04. 15:46:54

@Boldeone2:

"így mindenki hadrafogható"

Csakhogy egyre risszabb minőségű a hadra fogható emberanyag.

Olvastam olyat, hogy állítólag már a fogyatékkal élőket is besorozzák. Ez szerintem is ócska propaganda, ezt agymosott fidesztrolk putyinbérencként sem hiszem el. :) Am az logikus, hogy először az alkalmasabbakat sorozzák, a végére meg a resztli marad.

"Azt nem hiszem hogy a nyugati szövetsèg , 41 állam, a világ fèl GDP kb, behódol Oroszországnak ..."

Nem is behódolásnak kell lennie, csak észre kell venni azt a pontot, ahol szépen el kell engedni Ukrajnát.

"Ez egy hossú harc lehet sajnos, amely vègcèlja Putyin megbuktatása"

Vagyis a beavatkozás egy szuverén állam belügyeibe. És még tagadod, hogy Ukrajnában ugyanezt tették.

Hány napos kiscica vagy te?

youtube.com/shorts/9U55MxeDfeM

2024 2023.02.04. 15:50:38

@Jäger.: "Gondold végig mit írtál. Hamisságnak nevezed, amit Putyin hivatalos csatornákon jelentet meg (a poszt bevezetőjében általa leírt két indokot a háborújára). Vagyis Putyin indokaira mondod, hogy hamisak."

Te nem vagy ép. Ezt írtam:

"Már a bevezetőben hamissággal indítasz, miszerint a puszta tényeket orosz hazugságnak tünteted fel, akkor meg minek olvassam tovább?!"

Neked ez jött le belőle?! Hogy Ukrajna NATO -ba való beemelése, annak lebegtetése nem lett volna valódi indok az invázió megindítására??! Ez pusztán putyini propaganda? Ezt tettem szóvá. Mi a fenének írsz te blogot?!

Jäger. 2023.02.04. 15:50:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez a baj veletek, hogy klubban gondolkoztok, soha nem értitek meg a szabad gondolkodást, mert egy adott sémát követtek mindig. A führersip nálatok a nemzeti-populista maszlag melyet Putyin tol és persze Orbán. Egyszerű mint a faék, azért veszik át könnyen az egybites réteg. Alig 5 pontból áll a szentencia:

1.Az USA titokzatos háttérvezetői (a Deep state milliárdos körei) irányítják az egész világot, elnyomva mindenkit, tönkretéve minden más országot és kizsákmányolva az embereket (főleg a magyarokat).
2.Az EU maga az ördög, hiszen nem engedi a nemzeti törekvéseket szabadon érvényesülni (főleg nálunk Magyarországon)
3.Putyin az igazság bajnoka és a világ hőse, mert szembe mer szállni az amerikaiakkal és az EU val, akik fondorlatos módon fenyegetik őt, felrúgva a minszki egyezményeket és körbevéve, minden irányból fenyegetve Oroszországot.
4.Az ukránok egytől egyig nácik, akik lealázzák a kinti magyarokat és akik 2014 óta sanyargatják a náluk élő oroszokat, majd kiügyeskedték a nyugati segítséget az Ukrajnai háborúhoz. Melyért természetesen ők maguk a felelősek és nyilvánvalóan az USA.
5.Orbán Viktor a lehető legjobb vezető, mert szembeszáll az EU-val és az USA -val, amiért a nemzet érdekeket képviseli és amiért Putyint támogatja.

Ennyi. Mindet milliószor hallottam, olvastam .Mind baromság és/vagy csúsztatás, de úgy terjed mint a vékonyfosás a tyúkketrecben. Minél kisebb az IQ annál maradéktalanabb az abszolváció. :))

Jäger. 2023.02.04. 15:51:27

@2023: Hát nem az olyan szellemi sérültek miatt írok, mint te. :)))

Boldeone2 2023.02.04. 15:52:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Vagy amikor elfogynak a hadra fogható ukránok - ez máris két mód."

- Erre már válaszoltam fentebb: attól mèg nagyon messze vagyunk!

Ott van még annak felismerése is, hogy a donbaszi és luhanszki oroszokat éppúgy nem fogják tudni megtörni, ahogy az oroszok sem az ukránokat"

- Donyeckit akartál írni, ugye? A kistelepülèseken a Donbassban is ukránok èlnek nagy számban , a Donbass kb 40%- a már a háború előtt is kvázi független volt. Zelenszkij programja egyèbkènt is a Donbass autonómia volt. A haborút, a szepartizmust Putyin szította

Hány százezer ukrán halottat és Ukrajna milyen mértékű további pusztítását éri meg az a két mostanra szinte porig rombolt terület?"

- Gondolom ha te házad, èleted lenne a tèt, te is harcolnál èrte. Egyèbkènt - bármilyen meglepő neked - Zekenszkijt is köti az ukrán alkotmány , hogy mit kell csinálni egy haborús helyzetben. Eleve nem adhat át Ukrajnából területeket

Ukrajna jobban járna, ha lemondana e két területről. Van az az eset, amikor egy hátrányos kompromisszum is jobb egy későbbi, még hátrányosnál."

Dèl- Ukrajna ecte Ukrán , ott jött lètre az ukrán nemzet , hetmanátus, ráadasul mindenhol Ukrán többsèg van ( Herszon, Zaporozsije, Melitopol , de mèg Mariupol is)
Erről soha nem mondanak le
A Donbasst èn is elengednèm, de ezt megint nem teheti meg az Alkotmány szerint

És ezzel nem az orosz agressziót akarom igazolni, csak arra utalok, hogy U esetleges győzelme vagy egy szintén győzelemnek tekinthető döntetlen valöjában a pürrhoszi győzelem mintapéldája lesz Ukrajna számára.

Senki sem fog igazán győzni, az orosz sem, ahogy a blogposzt írója megírta....

A hábirú további szításával csak az USA nyer, két legyet ütve egy csapásra. Egyfelől alaposan meggyengíti Oroszorszwgot, így többet tud Kínával foglalkozni, másfelől a sok segítségért majd benyújtja a számlát Ukrajnának. Ukrajnában semmi sem lesz az ukránoké - bár lehet, ebből a nép nem fog sokat észrevenni, mert csak az uraik cserélődnek ki."

- Ez is egy narratíva! De, most a szubjektív állaspontok\igazságok helyett a nemzetközi jogot kellene betartani, mert anèlkül soha nem lesz valós bèke!
Ruszki hadsereg haza! Akkor jöhet az ENSZ, meg a tárgyalások

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.04. 16:03:03

@Jäger.:

"Ez a baj veletek, hogy klubban gondolkoztok, soha nem értitek meg a szabad gondolkodást..."

Ezt én is ugyanilyan joggal mondhatom rólatok. Nem vagy képes elhinni, hogy a tiétektől eltérő szempontok is léteznek (az én esetemben a kárpátaljai magyarság jogfosztottságának megszüntetése), amiktől aztán mások a preferenciáim.

Én leszarom a putyini vagy a magyar kormánypropagandát, nem ezekért sz a véleményem, ami. Csakúgy, ahogy valószínűleg te is azt mondod magadról, hogy a meggyőződésedet nem a nyugati propaganda hatására, hanem saját szabad, önálló gondolkodásod alapján alakítottad ki.

Kettönk között nem is az az alapvető különbség, hogy homlokegyenest ellenkező a véleményünk. Hanem az, hogy míg én elfogadom, elismerem, hogy te szabad, önálló gondolkodás alapján jutottál el a jelen meggyőződésedhez, te nem vagy képes ugyanerre: nem vagy kéoes elhinni, hogy önálló, független és szabad gondolkodással a tiédtől eltérő véleményre is lehet jutni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.04. 16:04:57

@Boldeone2:

"Ruszki hadsereg haza! Akkor jöhet az ENSZ, meg a tárgyalások"

Komolyan azt hiszed, hogy egy orosz kivonulás után Ukrajna jottányit is engedne,?

Boldeone2 2023.02.04. 16:06:30

@Jäger.: Szerintem nem válunk ki a nyugati szövetsègből, azt azèrt Orbán is érezni, az EU GDP 1%-al nagyon sokat nem lehet ugrálni...Ha az EU kohèziós ès újjáèpítèsi pènzek nem jönnek, azonnal fejreáll az ország, mert az önfinanszírozó kèpessègünk rendkívül kicsi
Valójában a háború kirobbanása rendkívül meggyengítette Orbánt nemzetközi szinten, otthon viszont a bèkegalamb szerep gyümölcsöző volt, miközben MZP- ből haborús uszítót csináltak ...

A pusztító - általad is felsorolt tèveszmèket - viszont egy ezermilliárdos mèdiagèpezet terjeszti, nem csoda hogy ezek a narratívák eluralták a köztudatot ...

Ma már az egyetemek is a zsebükben vannak, ott tartunk, mint a Rákosi- rendszerben: mindenki fèl a munkája elvesztèsètől, így a hazugságnarratívák szabadon terjednek ...
Nem számít semmi: leköpik a magyar törtènelmet ( is)

Boldeone2 2023.02.04. 16:08:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Komolyan azt hiszed, hogy egy orosz kivonulás után Ukrajna jottányit is engedne,?

Komolyan. Az EU- tagság útján járva változni fog Ukrajna. Ebben kell bízni, nem az erőszakos megoldásban

Jäger. 2023.02.04. 16:18:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: És tudod miért van ez így? Mert míg az egyik oldalon színes vélemény-halmaz van, számtalan eltérő megközelítéssel (gyakran egymással is vitában állva) addig a másik oldal a vezér gondolatait adja vissza és a hívek szinte szóról szóra mondják fel ugyanazokat a gondolatokat. Az orbáni propaganda paneljait hallom minden nemzeti-populistától. Gyakran még a megfogalmazás is azonos.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.02.04. 16:56:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Vagyis a beavatkozás egy szuverén állam belügyeibe." - Miért beavatkozás? Nem Oroszországon belül avatkoznak be.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.04. 16:57:14

@Boldeone2:

"Az EU- tagság útján járva változni fog Ukrajna."

Na és ha Ukrajna ezt másképp gondolja? Vagy azt hiszed, hogy visszaállítják az orosz nyelvű oktatást, visszahelyezik orosz történelmi személxek és művészek eltávolított szobrait? Újra engedélyezik az oroszpárti pártokat? Eltávolítják a Bandera-szobrokat? Betiltják az Azovot, melynek tagjait jelenleg hősként ünneplik? Mert akkor Hitler SS-ét is hősöknek kellene tekinteni, amikor már a háború vége felé német területen harcoltak, de ezt azért épelméjű ember nem teszi! Stb.

Hiszen az elmúlt 8-9 évben mást sem tettek, mint egyre távolabb kerültek az európai normáktól, amelyektől már eleve kva messze voltak. Milyen ország sz, amely félregularis csapatokkal ágyúzza a saját orosz nemzeti kisebbségét?

"Ebben kell bízni, nem az erőszakos megoldásban"

Álomvilágban élsz. Abban is bízol, hogy a cáoa nem harapja le a fejed, ha a szájába dugod?

A való világ erőn és tényeken alapul, nem azon, hogy bízol valamiben.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.02.04. 16:58:13

@Androsz: Miért ne tűrné el egy háborút viselő fél, hogy vannak semleges országok? Mi ez az idióta logikai csavar?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.04. 16:58:53

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Nem éppen arról bolt szó, hogy Putyin megbuktatása a cél??

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.02.04. 16:59:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Talán mert az orosz szeparatisták háborút viseltek a fennálló rend ellen, külső orosz segítséggel.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.02.04. 17:00:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem a belügyekbe avatkoznak be. Háborút viselnek és hab a tortán ha Putyin megbukik.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.04. 17:02:33

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Talán mert sz ukrán félreguláris csapatok ott pusztították őket, ahol tudták?

Ez a tyúk és a tojás esete. Talán nem kellett volna elnyomni az orosz kisebbséget in the first place.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.02.04. 17:06:17

Na jó, ez meddő vita. Az oroszok az agresszorok, az összes többi csak duma. Csá!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.02.04. 17:21:47

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Miért ne tűrné el egy háborút viselő fél, hogy vannak semleges országok? Mi ez az idióta logikai csavar?"

Hát, ha elsőre nem ment át, akkor majd másodszorra. A nevezett országok nem szálltak harcba Hitler ellen. A mai nyugati elképzelés szerint a szabadság ellenségei ellen kötelező harcba menni, mert veszélyben a szabadság, a demokrácia és a többi. A nevezettek ennek ellenére ezt nem tették, és nem köpi le őket a Nyugat azóta is.

@Kovacs Nocraft Jozsefne: »Mert míg az egyik oldalon színes vélemény-halmaz van, számtalan eltérő megközelítéssel (gyakran egymással is vitában állva) addig a másik oldal a vezér gondolatait adja vissza és a hívek szinte szóról szóra mondják fel ugyanazokat a gondolatokat.«

Érted, mit mond a pali? A libsik legostobább droidjai, akik állandóan Putyin ánuszával vannak elfoglalva, és mindenki már csak Putyin bábja, ők a színes véleményhalmaz. XD

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.02.04. 17:32:42

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Akkor mi is megtámadhatjuk Romániát?"

Nem. Az oroszok sem támadhatták meg Ukrajnát. Mégis megtették, mert fenyítse meg őket ezért az, aki tudja. A háború nem illemtanóra, hanem erőszak. Hát most kialakult egy helyzet, és elkezdhetjük törni a fejünket, hogy mi legyen. Ha az oroszoknak gusztusuk támadt a Donbásszra, akkor vagy elveszik, vagy elkezdődik egy atomháború. A Nyugat egy köztes verzióval próbálkozik, amennyire az ő hozzáállásuk megérthető: megpróbálják kifárasztani Oroszországot. Jó ötletnek tűnhetett. Én csak annyi hibát látok a tervben, hogy az oroszok az utolsó erejükkel még simán elindíthatják az atomháborút, minden mindegy alapon, bosszúból. És akkor a kurva harcos kedvű Hollandiából szarnak való sem marad, például. Ha az oroszok elvették volna az Alföldet, akkor is kénytelen lennék fontolóra venni a megegyezést. Végül is mások elvették Erdélyt és Felvidéket, mégsem indítottunk bosszúháborút azóta sem, bár tény, hogy 38-ban volt egy kis adok-kapok, szóval viszonylag béketűrőn viselkedünk. Persze sokáig az oroszok fogták a nyakunkat, most meg a Nyugat, mert ők is tudják, hogy mi lehetne, ha elengednének bennünket. Ha Románia meg Magyarország kettesben maradna, az fix háború.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.04. 18:27:21

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Na jó, válaszolok, bár csodálom, hogy egy klyan kimondottan szuper intelligens ember, mint te nem 3rti:

Magyarország közvetlenül humanitárius segítséggel és oénzzel tamogatja Ukrajnát, közvetve pedi az EU-n és a NATO-n keresztül fegyverrel, pénzzel és politikailag a szankciók megszavazásával (ahol ezek nem sértik _egziszenciális_ érdekeinket)

Szoval Magyarország még csak nem is semleges ebben a konfliktusban, Ukrajna mégis szapul és következményekkel fenyeget bennünket. Életre-halálra szóló háborút vív, de van ereje, ideje és főleg pofája zaklatni a magyar kisebbséget, magyar jelkéoeket leszaggatni és ledönteni, magyar intézmények vezetőit kirúgni stb.

Vajon hogyan tűrné, ha semlegesek lennénk?

vasútihíd 2023.02.04. 18:40:24

a putyini oroszország a természetes jó oldalán harcol ahol másodlagos szempont a pusztítás rombolás és az életszínvonal visszaesése az igazság győzelmének érdekében

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.04. 18:44:24

@Androsz:

"A háború nem illemtanóra, hanem erőszak."

Pontosan. Hülyeség arra hivatkozni, hogy a háború jogellenes - persze, hogy az. Az erősebb kutya él szerelmi életet, tetszik vagy nem. Kompromisszumot kell kötni, és itt Ukrajnának kell enednie, ha nem akar még több százezer halott ukránt.

Gondolt már Zelenszkij arra - ha már maga az emberélet nem érdekli -, mennyire fog hiányozni az ukrán gazdaságból a háborúban katonaként meghalt és még meghalandó több százezer életerős, munkaképes férfi? Hogy mi lesz a sok százezer hadiözveggyel és -árvával?

Természetesen ezt Putyinnak is fel kell tenni, de a helyzet az, hogy jó eséllyel Ukrajna lesz nagyobb bajban a fentiek miatt, még akkor is, ha győzne.

A béke kulcsa Z ill. az ő puppet masterei kezében van. Ha most elengedi a két területet, ukrán emberej százezrei életét kíméli meg, elarvulandó gyerekek, megözvegyülendő nők életét nem teszi tönkre.

Persze ez is áll Putyinra is, ez tény. Ezért kell ezt az esztelen háborút annak abbahagynia, akinek fontosabb a saját népe, a saját állampolgárai élete.

vasútihíd 2023.02.04. 18:52:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ehhez egy kompromisszumképes ukrán kormányt kéne az oroszoknak akár puccsal is hatalomra juttatni kijevben ami nem lehetetlen de a háború elején vagy azelőtt könyebb lett volna

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.02.04. 19:16:27

@vasútihíd: "de a háború elején vagy azelőtt könyebb lett volna"

Szerintem Zelenszkij viselkedése irracionális, és ez vezethette félre az oroszokat. Arra tippelek, hogy ők abban bíztak, hogy Ukrajna elég hamar megijed.

Azt mondod, hogy puccsal kellene kompromisszumképes kormányt emelni Ukrajnában, kívülről. Szerintem ez belülről is megtörténhetne. Bár az ukrán kormány annyira eltapossa a velük ellenkező lakosságot, hogy ez tényleg nagyon nehezen képzelhető el.

Kivlov 2023.02.04. 19:16:54

A győzelemnek nem ára lenne, hanem eredménye: a béke.

vasútihíd 2023.02.04. 19:27:00

@Androsz: A nyugatnak ez kívülről sikerült 2014-ben az oroszok pedig mégiscsak közelebb állnak az ukránokhoz

Jäger. 2023.02.04. 19:27:49

@Androsz: Eddig valahogy értelmesebbnek tűntél :))
Ezt írtad: "... A libsik legostobább droidjai, akik állandóan Putyin ánuszával vannak elfoglalva, és mindenki már csak Putyin bábja, ők a színes véleményhalmaz. ..."
Mert ugyebár a színes véleményhalmaz a kormányoldal, mi? :))) Ez bájos. Szóról szóra azt nyomják, amit Moszkvában és a Fidesz pártközpontban meghatároznak. Ugyanazok a mantrák. Eltérő vélemény CSAK a másik oldalon van.
Ami meg Putyin ánuszát illeti: a ti főnökötök jár ott mindig, élénk nyelvcsapásokkal. Nem tudni, hogy azért e mert be van tőle szarva, vagy azért mert jutalékot kap Moszkvától (szerintem egy kicsit mindkettő) :)))

Boldeone2 2023.02.04. 19:46:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ne haragudj, de nekem az jön le, hogy szinte semmit nem tudsz sem Ukrajnáról, meg úgy enbloc a törtènelemről

A nemzetisègi narratíva, " irtják az oroszokat" egy putyinista bullshit leginkább. Èrdekes, volt 24 èv amikor minden rendben volt, addig amíg orosz bábkormány vezette Ukrajnát...Utána rögtön felborult minden ugye?
Eleve hülyesègnarratíva az egèsz! Ki írt kit? Mondjuk Kramatorszkban a lakosság 1\3 ukrán akik ukránul beszèl, másik egyharmad ukrán de oroszul beszèl, egy másik pedig oroszul beszèl ès orosznak vallja magát . Akik most ukránnak vallja magát annak lehet szülei oroszok voltak, vagy aki most orosznak szülei ukránok...A vegyes házasság teljesen elterjedt...

A politika csinálta mestersègesen a megosztást ezen kèt , Kelet -Ukrajnában szinte teljesen azonos nèpcsoport közötti feszültsèget. A politika pedig Putyint jelenti, aki kèptelen volt belenyugodni a Cári Oroszország ès SZU legèrtèkesebb területènek Ukrajnának az elvesztèsèbe!

Putyin xarik a donbassi oroszokra, őket is irtja, a házaikat rombolja! Szerinted a front ukrán oldalán kik vannak???
Ez a degenerált úgy akar bèkèt, hogy előtte százezreket megöl, országnyi területeket lerombol?
Ne viccelj már , ez a hazug narratíva volt Hitler narratívája is, ès mèg rèszigazságai is voltak, a lengyelek nem bántak fair módon a nèmet kisebbsèggel

Az ukránokat már a cárok idejèn is asszimilálni akarták, megnèzhetjük azt is, hogy alakult ki a donbassi orosz többsèg, de elég csak 2014- ig visszamenni: a szeparatisták Putyin ès helyi acèlmaffia támogatasával nekimentek az ukrán haróságoknak
Ez egy belső küzdelem volt, amit a szeparatisták kezdek ès főkènt ők tartottak fenn.
Ebben meghaltak oroszok is meg ukránok is ...Emlèkszel a Debalcevei katlanra? Ott akár 3000 ukrán katona is meghalhatott
Erre pedig - kènyszerűen- jött az ukrán válasz : mindent megpróbáltak hogy akár NATO- tagsághoz jussanak, mert tudták ők is, hogy az orosz támadni fog egyszer.
Az Azov - igen lèzezik , kb 1000-1500 ember volt a haború előtt... Többek között azokból a katonákból verbuválódtak akinek társait a szeparatisták megöltèk...meg azokból , akiket pucèrra vetkőztettèk, megalázták, lefilmeztèk ...
Az RT NEWS" csúfoljuk annak , volt olyan hülye anno, hogy be is mutatta !

Jobb lenne ti is tájèkozódnátok, nem csak a hazug, aljas putyinista propagandát nyomnátok!

Ukrajna nem mintaország, ezer dolgot kell még tennie a liberális demokrácia útján, de Oroszország meg semmit sem változik : egy zárt, diktatórikus hadiállam , amely erőszakkal fenyegeti Európát

Ebben a helyzetben dönteni kell mindenkinek !

nemecsekerno_007 2023.02.04. 19:48:32

Orosz-Ukrán Disneyland.

Európából Latin-Amerikát csinált az USA és ti ennek tapsoltok.

Pedig Oroszország csak a Monroe-elvet alkalmazza, nyilván a maga módján de az oroszok így szállnak le a bicikliről.

Boldeone2 2023.02.04. 19:56:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Pontosan. Hülyeség arra hivatkozni, hogy a háború jogellenes - persze, hogy az. Az erősebb kutya él szerelmi életet, tetszik vagy nem. Kompromisszumot kell kötni, és itt Ukrajnának kell enednie, ha nem akar még több százezer halott ukránt."

- Hogy lehet ekkora marhaságot mondani ! A 41 ország pont azért támogatja Ukrajnát , hogy addig lökdössèk a barlangi embert, Putykót, amíg a kőbunkó ki nem esik a kezèből! Mindenki belátja , ha Ukrajnát elengedik neki, akkor jönnek a következő ultimátumok, vagy országok!
A lator ha egyszer vèrszemet kap....
A legfontosabb a nemzetközi jogrend betartása lenne! Te mit szólnál, ha mennèl a felesègeddel az utcán ès egy " erősebb kutya " azt mondaná, hogy most szerelmi èletet akár èlni a felesègeddel ???????

Egyre korlátoltabb ès hülyèbb vagy mostanában!

Mèg mindig nem fogod fel, hogy Putyinnal NEM lehet kompromisszumot kötni??????

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.04. 20:15:38

@Boldeone2:

"volt 24 èv amikor minden rendben volt, addig amíg orosz bábkormány vezette Ukrajnát...Utána rögtön felborult minden ugye?"

Most azon csodálkozol, hogy az orosz "bábkormány" nem bántotta az orosz kisebbséget?

"Putyin xarik a donbassi oroszokra"

Persze, ők csak az ürügy - de egyben _legitim_ casus belli is, már amennyire egy háború lehet legitim.

"Akik most ukránnak vallja magát annak lehet szülei oroszok voltak, vagy aki most orosznak szülei ukránok...A vegyes házasság teljesen elterjedt..."

1) Én úgy tudom, hogy a liberális és a woke ideológia szerint mindenki szabadon választhatja meg az identitását. Ha a donbaszi néger orosznak vallja magát, akkor ő orosz és nem ukrán.

2) Ezzel azt igazolod, hogy az ukrán paramilitáris csapatok keleten a saját népüket gyilkolták, az ukrán politikai vezetés nem csak hallgatólagos támogatásával.

"mindent megpróbáltak hogy akár NATO- tagsághoz jussanak, mert tudták ők is, hogy az orosz támadni fog egyszer."

Fordítva látjuk az ok-okozati viszonyt.

"megöltèk...meg azokból , akiket pucèrra vetkőztettèk, megalázták, lefilmeztèk ..."

A velük szemben tanúsított megalázó bánásmód se feledtesse el veled, hogy horogkeresztekkel pózoló neonácik. Az őket ért sérelmek sem teszik ezt megbocsájthatóvá. Ahogy azt sem, hogy az ukrán politika "integrálta" őket a hadseregbe, azaz legitimákta őket.

Én úgy tufom, hogy európai kultúrállamban az antiszemitizmussal és a (nei)náci eszmékkel szemben nulla tolerancia van érvényben. Kivétel: Ukrajna.

És nem, ezalól az sem mentség, higy Oroszországban is vannak neonácik. A masik bűne nem menti, nem igazolja az én bűnömet.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.04. 20:21:42

@Boldeone2:

"Egyre korlátoltabb ès hülyèbb vagy mostanában!"

Nagyarra firdítva: a korábbinál több dologban nem értek egyet veled.

Kérlek, próbáld mellőzni a személyeskedést és a vitapartner ócsárlását. Én sem szemékyeskedtem veled, nem szóltalak le, nem sértegettelek.

Avagy kezd lehullni rólad a jólneveltség álcája, és kilóg a szádból a kapanyél?

Nem szeretem a tit for tat stílust, de ha csak ebből értesz... :(((

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.02.04. 20:32:44

@Boldeone2: "A 41 ország pont azért támogatja Ukrajnát , hogy addig lökdössèk a barlangi embert, Putykót, amíg a kőbunkó ki nem esik a kezèből!"

Kiesik? Mitől? Lökdöséstől? A 41 (?) ország ideológiailag támogatja Ukrajnát, kék-sárga kitűzőt hord, mellőzi a napirendjéből Turgenyevet, összeráncolja a szemöldökét azt látva, hogy ők is többet vásároltak tavaly Oroszországtól, mint azelőtt, és Putyin ettől majd elejti a kőbunkót. Akad néhány ország, például Portugália, amely tankot ígér Ukrajnának, valóban. Félelmetes ez az egységfront.

semmi hatalmat senkinek 2023.02.04. 20:39:29

"Ezen a ponton vetődik fel a kérdés: így is megérte Putyinnak ez az egész? Megérte mindez, hogy Ukrajna ne lehessen EU tag és NATO ország? Ez az amit minden orosz fel fog majd tenni az idei év második felében." - nézd Blogger, nézetem szerint igen, megérte, bár a kérdés így nem túl értelmes , tudniillik az orosz vezetés kényszerpályán mozgott, nem költség-haszon elemzéseket végzett...
A valódi kérdés tudniillik az volt, hogy a világ többi része meddig tűrhette, hogy az euro-atlanti politikai elit-szemét felkente magát a világ önjelölt vezetőjének a hitleri faji felsőbbrendűség-tudatot civilizációs felsőbbrendűség-tudattá átlakkozva... lásd be, egyszer muszáj kiverni beőle a civilizációs felsőbbrendűség-tudatát, meg a mocskos gyarmattartó-attitűdjét, ha másképp nem megy, hát orosz Topol M-ekkel... Oroszországnak az a sorsa, hogy ennek a küzdelemnek az élére álljon, amire az predesztinálja, hogy a nyugati politikai elit csak az erő nyelvéből ért, és egyedül Oroszország rendelkezik a nyugati világhoz mérhető WMD-kapacítással, ez egy szimpla TÉNY.
Nézetem szerint a jelen helyzetben csak a második legrosszabb koreográfia lenne egy nuki armageddon... a legrosszabb forgatókönyvnek azt tekinteném, ha az euro-atlanti blokk jönne ki győztesen a helyzetből.

Jäger. 2023.02.04. 20:58:50

@semmi hatalmat senkinek: Iszonyúan nagy naivitásra vall, ha valaki azt gondolja, hogy "Putyin majd jól megállítja a szemét nyugatot, mely (ahogyan írod: az euro-atlanti politikai elitet jelenti) és felsőbbrendű módon gyarmatosítja a világot!" Ja persze. :)))

Eleve mondjuk annyira tipikus gondolat, hogy a "felsőbbrendű euro-atlanti elit. :))) Tetszik. A nyugat pénze persze kell a "felsőbbrendűektől". Meg kellenek az egyetemeik is (az összes nemzeti-populista oligarcha gyereke nyugati egyetemekre jár, véletlenül se Jekatyerinburgba vagy Moszkvába). Meg kellenek a nyugati termékek, sőt állások is.

Te például Moszkvába, Novoszibirszkbe mennél dolgozni, vagy Londonba, esetleg Frankfurtba.

De a nagy Putyin most majd jól megmutatja a kutyáknak, hogy ne legyenek felsőbbrendűek. Majd jól e fejükbe veri. :)))))

birkamenet 2023.02.04. 21:08:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Jauzsinéni te agyváltő műtött KREML PROPAGANDISTA, orbán gazdád az egész EU-ban meg NATO-ban el van könyvelve putyin ügynöknek. A gazdasági szankciókat csak azért szavazza meg, hogy megkapja az EU támogatást. Oszt mégis seggbe rúgták, lófaszt kap.
A Moszkva felnyaló háborús politikáért orbán gazdád lófaszt kap az EU-tól.

A többi hazugságoddal is pattanj le a moszkvai tartótisztjeidhez: napi 3000-szer mondja el az agymosó médiátok, hogy Magyarország nem vesz részt a háborúban és semmilyen fegyvert nem küld Ukrajnának.
Háakkor te hazugnak nevezed orbán gazdádat, Jauzsinéni?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.02.04. 21:08:56

@Jäger.: "A nyugat pénze persze kell a »felsőbbrendűektől«. Meg kellenek az egyetemeik is"

Azt állítod, hogy ahhoz, hogy a Nyugat jómódú kereskedőpartner és befektető legyen, még inkább hogy az egyetemeiken magas szintű oktatás folyjon, ahhoz szükséges, hogy az euro-atlanti elit felsőbbrendű gyarmatosító módjára viselkedjen? A kettő kötelezően együtt jár? Nem remélhetem, hogy az előbbit megkaphatom az utóbbi nélkül?

birkamenet 2023.02.04. 21:13:42

@semmi hatalmat senkinek:

Hehehe te nyomorék Moszkva hangja, az egész világ kiröhög benntek muzsik népséget, hogy 2023- ban még mindig az 1960-as években bemagolt komcsi prolaganda szövegeitekből akartok megélni. Ruszki boksikám, azóta nem voltak agitprop továbképző szemináriumok?

Boldeone2 2023.02.04. 21:30:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Most azon csodálkozol, hogy az orosz "bábkormány" nem bántotta az orosz kisebbséget?"

A kèsőbbi kormányok sem bántották, hanem a szeparatisták haborút kezdek Ukrajna ellen ( erre jött a válasz

Persze, ők csak az ürügy - de egyben _legitim_ casus belli is, már amennyire egy háború lehet legitim."

- Nem , ez a nemzetközi jog szerint nem legitim

" Ha a donbaszi néger orosznak vallja magát, akkor ő orosz és nem ukrán."

- Mi köze ennek a háborúhoz? Nagyjaból semmi...

Ezzel azt igazolod, hogy az ukrán paramilitáris csapatok keleten a saját népüket gyilkolták, az ukrán politikai vezetés nem csak hallgatólagos támogatásával."

- Faszság! Paramilitáris csapatok az orosz oldalon voltak , az Azov kb 1000-1100 ember volt! Nem gyilkolták a saját nèpüket, sőt, semmi nem lett volna, ha donbassi bűnmaffia nem fog fegyvert !

"mindent megpróbáltak hogy akár NATO- tagsághoz jussanak, mert tudták ők is, hogy az orosz támadni fog egyszer."
Fordítva látjuk az ok-okozati viszonyt."

- Egyertelmű : előbb volt az orosz agresszió ! Ha jól belegondolunk az orosz 200 ève agresszor !
Hagyjuk már a bullshit dumát ! Nem a 40 milliós ország az agresszor, hanem a 140 milliós!

Jäger. 2023.02.04. 21:30:59

@Androsz: De remélheted, csak itt inkább az a kérdés: szidható e úgy az egész nyugati rendszer, hogy miközben az egyik oldalon köpködjük, szidjuk és pusztulását várjuk (a dicső Putyin győzelmével), addig a másik oldalon tartjuk markunkat a pénzükért, nyugatra járatjuk egyetemre gyermekeinket és ott is vállalunk munkát, ha lóvéra van szükségünk (ott készült termékeket vásárolunk, nyugati cuccokat hordunk, nyugati filmeket nézünk és folytatható a sor). Nem gerinctelen ez egy hangyányit? Csak kérdem.

vasútihíd 2023.02.04. 21:35:14

@Jäger.: egyrészt az oroszoknál nincsenek oligarchák másrészt a nyugati egyetemeken tanuló keletiek az ott megszerzett háttértudással és kapcsolatokkal hatékonyabban tudják rombolni a liberalizmust erre orbán is jó példa

Boldeone2 2023.02.04. 21:35:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Kérlek, próbáld mellőzni a személyeskedést és a vitapartner ócsárlását. Én sem szemékyeskedtem veled, nem szóltalak le, nem sértegettelek."

Eddig nagyjaból türelmes voltam veled, de most , amikor nyilvánvaló putyinista baromságokkal házalsz , már nyilván nem...
Tudod, Ukrajnában százezrek halnak a tróger, aljas nèpirtó Putyin miatt, milliók menekülnek ...
Vèrlázító, nihilista az a narratíva amit toltok!

ulpius66 2023.02.04. 21:41:52

Szerintem az oroszok sohasem fognak kifogyni az emberanyagból!

Azok akik erre építenek elég nagy naívák!

Ott vannak pl. az észak-koreai százezer őfs seregek, akiknek az ukrán háború valóságos hawai lenne!

AZ ÉSZAK KOREAI KATONÁKNAK AZ UKRÁN FRONTON HARCOLNI, EZERSZER JOBB, MINT AZ OTTHONI ÉLETÜK.....
(... és ez csak egy példa....)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.04. 21:44:05

@Boldeone2:

"Eddig nagyjaból türelmes voltam veled"

Ó, kegyelmes uram, hálásan köszönöm elnéző jóságát. Kérek engedélyt meghunyászkodni.

ulpius66 2023.02.04. 21:44:43

...és nem csak Észak-Korea (Fehéroroszország, Szerbia, stb.) áll az oroszok oldalán, hanem ilyen kevésbé elhanyagolható országok, mint Kína, India, irán.....

Mondjuk az ukránok oldalán meg ott áll az USA, EU, Nagy-Británnia, Japán...egyebek

Jäger. 2023.02.04. 21:47:42

@vasútihíd: Ugye tudod hogy ez baromság? Ha lerombolod a liberalizmust mire mégy egy liberalizmus által adott diplomával? Ha keleti minta szerint akarsz élni, miért nem Nyizsnyij Novgorodban élsz, miért nem ott vállalsz munkát? Miért mégy nyugatra, oda ahol szerinted rossz rendszer működik. Mert valahogy nagyom úgy tűnik, hogy 99% nyugatra megy tanulni, pénzt keresni és lakni, nem pedig keletre? Nem fura? :))))

Boldeone2 2023.02.04. 21:48:17

@semmi hatalmat senkinek: nézd Blogger, nézetem szerint igen, megérte, bár a kérdés így nem túl értelmes , tudniillik az orosz vezetés kényszerpályán mozgott, nem költség-haszon elemzéseket végzett..."

- Nektek embertelen, kretèn náciknak megérte , hiszen eddig már meghalt vagy 250 ezer ember, ártatlanul , egy országot leromboltak, 9 millió menekült ...
Szerencsére egèsz Európa teljesen máskèpp gondolja , mint agyhalott fajtátok

lásd be, egyszer muszáj kiverni beőle a civilizációs felsőbbrendűség-tudatát, meg a mocskos gyarmattartó-attitűdjét, "

- A ruszki ideológia pont ugyan volt mindig amit te állítasz a nyugatról - amely rèsze országod is ( mèg) hogy erkölcsileg a világ - a romlott nyugat felett állnak - a gyarmatosítasban is èlen járnak ...

Oroszországnak az a sorsa, hogy ennek a küzdelemnek az élére álljon, amire az predesztinálja, hogy a nyugati politikai elit csak az erő nyelvéből ért, és egyedül Oroszország rendelkezik a nyugati világhoz mérhető WMD-kapacítással, ez egy szimpla TÉNY."

- Soha nem tudná egy nyílt havorút megnyerni Oroszország a NATO ellen az szimpla tèny!
40 X nagyobb GDP, 30x nagyobb vèdelmi kiadás, jobb technológia
Azt Putyin is elismerte hogy a NATO erősebb!

Oroszországnak egy a sorsa : bèkès, demokratikus állammá válni, zárt erőszakos, hadiállamból!

Boldeone2 2023.02.04. 21:53:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nèzd, amíg csak az Orbán - rendszer mellett èrvelsz, elfogadom , különböző módon látjuk a világot
De, itt most egy pszichopata diktátor embertelen, nèpirtó háborúja zajlik a szomszèdunkban, a törtènelmi tènyek, a magyar sors is adott...Te pedig prókátornak álltál a tömeggyilkosnak..
Ne, játszd már a hülyèt!

vasútihíd 2023.02.04. 21:54:40

@Jäger.: Nem a diploma a lényeg hanem hogy megismerjék a gyenge pontjait a rendszernek. persze van aki tényleg beveszi és ottmarad de egy jó részük csak beépül és belülről hatékonyabban bomlasztja a rendszert

ulpius66 2023.02.04. 21:59:18

Jó olvasgatást!

Putyin beszéde a háború kitörésének okáról

2022. február 24.

www.hetek.hu/cikkek/online/putyin-teljes-haborus-beszede

Nem rövid beszéd, DE MINDENT ELMOND A HÁBORÚ OKAIRÓL......

semmi hatalmat senkinek 2023.02.04. 22:01:34

@Boldeone2: nézd, ez a te véleményed, az enyémet meg már leírtam... a NATO akkor lenne győztes egy nyilt konfrontációban, ha kizárnák a WMD-ket.... egyébként tökéletesen kétesélyes lenne a küzdelem... pont ezért szükségszerű, hogy előbb-utóbb előkerüljenek a WMD-k is... és ebből a szempontból tök mindegy is, hogy kinek fog állni éppen a zászló, a másik értük fog nyúlni, mert ebben a háborúban egyik fél sem engedheti meg magának, hogy vesztes legyen...

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.02.04. 22:03:08

@Jäger.: Én nem tartom szervesen összetartozónak az agresszív imperializmust és a magas fejlettségű Nyugatot. Nem egyetlen egység. Szerintem gerinctelenség nélkül lehet küzdeni a világot igazgató felsőbbrendűség ellen, és ugyanakkor élni a jóval, amit nyújtanak. Ha én Sorostól kérnék kölcsön, az gerinctelenség volna.

@Boldeone2: "Ukrajnában százezrek halnak"

Civilek nem túl sokan halnak, ezt a híradásokból tudjuk. Hír, ha öt ember meghal egy rakétatámadásban. A "százezrek" ukrán katonából állna? Állítólag pár tízezer a veszteségük, a Bohóc ezt mondja.

semmi hatalmat senkinek 2023.02.04. 22:04:14

@Jäger.: bár nem írtad, de Belaruszba, állítólag az hasonlít leginkább a kádári évek boldog békeidejéhez...:)

Boldeone2 2023.02.04. 22:06:54

A putyinszoponcoknak mèg pár adalèk:

-Egyèrtelműen nyomon lehet követni, hogy vált Oroszország totális rezsimmè:

Ott vannak Poutyin alkotmánymódosításai, hogyan betonozta be a hatalmát a korábbi KGB- ügynök
- Az ellenzèkkel, a civil szfèrával való leszámolás szinten nyomonkövethető folyamat
- A társadalom a média feletti totális kontroll
- " United Russia " állampárt
- Boris Nemcov , Politkovszkaja és mások megöletèse, koncepciós perek
- Oroszország haborúi szinten , 2008- ban még Orbán is elítèlte
- Az európai szèlsőjobb támogatása
- Az RT NEWS, Sputnik ruszki agymosó propaganda a szabad világban

Aki ezt a lator államot támogatja, az leköpi a magyar törtènelmet,meg szemben megy a humanizmussal , a jó erkölcs elveivel is...

ulpius66 2023.02.04. 22:08:06

"A különleges hadművelet célja az, hogy megvédje azokat az embereket, akik a kijevi rezsim által nyolc éve zaklatásnak és népirtásnak vannak kitéve. Ennek érdekében pedig Ukrajna demilitarizálására fogunk törekedni, valamint bíróság elé fogjuk állítani azokat, akik számos véres bűncselekményt követtek el civilek, köztük az Orosz Föderáció állampolgárai ellen.

Terveink között ugyanakkor nem szerepel az ukrán területek elfoglalása. Nem fogunk senkire semmit erőszakkal rákényszeríteni."

Putyin beszédében elég egyértelműen fogalmaz!!!!!!!!!!!

Az oroszoknak a háborúval egyetlen célja van, UKRAJNA DEMILITALIZÁLÁSA!
(és még véletlenül sem az ukrán területek elfoglalása.....)

TEHÁT AKKOR LESZ BÉKE, HA UKRAJNÁBÓL KIVONJÁK A NYUGATI FEGYVEREKET, ÉS ÍRÁSBA FOGLALJÁK, HOGY UKRAJNA NEM LESZ A NATO TAGJA!

AKKOR AZ OROSZOK IS KIVONULNAK UKRAJNÁBÓL!!!!!

Ennyike.......

Jäger. 2023.02.04. 22:08:21

@vasútihíd: Oké csak azt nem értem minek kell szétbomlasztani? Ha a nyugati rendszer szerintetek szar és ismertek ennél jobbat (például az oroszt) miért nem mentek oda? Miért nem hagyjátok meg ezt a bűnös, liberális posványt (mint az amerikai, angol, francia és német rendszer) a sok piszok libernyáknak és csatlskoztok a sokkal jobb putyini rendszerhez???

Boldeone2 2023.02.04. 22:08:41

@Androsz: Civilek nem túl sokan halnak, ezt a híradásokból tudjuk."

Norvèg források szerint már 30 ezer áldozat ( civil van) a két oldal katonai vesztesége százezres lehet ..
Neked hány halott kellene ( mèg ) ?

Jäger. 2023.02.04. 22:10:48

@Androsz: Ez nem konzekvens gondolkodás. Le akarod rombolni a nyugati rendszert de közben élvezni is akarod előnyeit?

ulpius66 2023.02.04. 22:11:19

@semmi hatalmat senkinek:

Minden hatalmat senkinek!

Nincs vesztes, csak győztes van az orosz terv szerint!

Az ENSZ ellenőrzése mellett vonják ki az összes nyugati fegyvert Ukrajnából akkor az ENSZ ellenőrzése mellett kivonulnak az oroszok is!!!!!

Ukrajna meg lesz egy olyan független állam, mint pl. Svájc!

Ennyike......

Jäger. 2023.02.04. 22:12:44

@semmi hatalmat senkinek: A Fehérorosz berendezkedés mutatja, hogy mi vár azokra az országokra, amelyek teljesen behódolnak Putyinnak és csatlakoznak hozzá.

Boldeone2 2023.02.04. 22:13:05

@semmi hatalmat senkinek: egyébként tökéletesen kétesélyes lenne a küzdelem...

Mèg a Donbasst sem tudják megszállni , szemben állna velük egy 40x nagyobb GDP , 30x nagyobb katonai költsègvetès, 7x nagyobb lakosság , meg a szövetsèg ereje !
Anno a 80 milliós, akkor 68 milliós Nèmetrszagot alig tudtak megállítani SZU- kènt ...
A nagyhatalmi lètüket is az USA- nak köszönhetik

vasútihíd 2023.02.04. 22:13:47

@Androsz: sorostól pénzt elfogadni nem szégyen orbán is megtette attól még nem jelenti azt hogy egyet fog érteni a pénzadó értékeivel sőt talán jó taktika is az adományozó értékeivel ellentétes módon történő kihasználása. másrészt a munkáltatód is lehet hogy olyasmit képvisel amivel te nem értesz egyet de azért nem feltétlenül mondasz fel

vasútihíd 2023.02.04. 22:18:57

@Jäger.: mert a liberalizmus kizsákmányolja a több népet onnan ered az anyagi jóléte és emiatt aktívan harcol az igazság ellen a szétbomlasztás után pedig ott is a természetes jó fog győzedelmeskedni

vasútihíd 2023.02.04. 22:21:09

@ulpius66: már miért kéne az oroszoknak orosz területről kivonulniuk

vasútihíd 2023.02.04. 22:23:29

@ulpius66: miért hinnék el az oroszok egy akár papíron aláírt a nyugat által tett igéretet

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.04. 22:25:42

Én legalábbis erre tippelek.

Jäger. 2023.02.04. 22:27:20

@vasútihíd: De ezt a "természetes jót" máris élveni lehetne Oroszországban, nemde? Hisz az annyira jó? Minek ez a sok nyűglődés, elég odatelepülni nem? Miért nemtek hát oda?

Argus_ 2023.02.04. 22:30:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Tömegpusztító fegyvere éppenséggel a ruszkiknak van több. Kazettás bombákat már vetettek is be ha jól tudom. Gazemberek.

Argus_ 2023.02.04. 22:31:07

@Jäger.: @vasútihíd: Valahogy minden putyinista a nyugati demokráciák ellen ágál és ezt a kib@szott putyini rendszert élteti, de odaköltözni egyik marha sem akar!

Jäger. 2023.02.04. 22:31:48

@Argus_: Mert annyi eszük azért van. :))))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.02.04. 22:36:17

@ulpius66:

"ulpius66
2022.01.24. 13:46:24
Jujjjjjj, de izgi ........

Én már alig várom, hogy feldarabolják ukrajnát!

A legnagyobb részt a Fehéroroszok kapnák, elvégre tőlük vett el legtöbbet Ukrajna, az oroszok megkapnák az egész Donyeck-medencét és a Fekete-tenger melléket, a románok Bukovinát és Moldáviát, a lengyelek Lemberg és környékét (az úgyis évszázadokig lengyel volt.........

Mink magyarok meg Kárpátalját.........

Nagyon várom mán a háborút! "

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.02.04. 22:38:56

@ulpius66: "Az oroszoknak a háborúval egyetlen célja van, UKRAJNA DEMILITALIZÁLÁSA!"

Hát a barom putyin csak annyit ért el hogy Ukrajna tele lett modern nyugati fegyverekkel. Az orosz hadsereg pedig qrvára elégett.

vasútihíd 2023.02.04. 22:40:54

@Jäger.: a természetes jó védelme nem tusnya élvezetet jelent hanem aktív harcot a tényleges vagy ideológiai frontvonalakon

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.02.04. 22:41:57

@Androsz: "euro-atlanti elit felsőbbrendű gyarmatosító módjára viselkedjen?" - na és hogyan gyarmatosítanak?

ⲘⲁхѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.04. 22:46:01

Orosz hazánk győzni fog és végre ingyenesek lesznek a gőzfürdők! A vazelin pedig TB támogatott lesz!

Jäger. 2023.02.04. 22:56:27

@vasútihíd: És te elvtárs, hogyan veszed ki a részed ebből a nemes harcból? :)))

ⲘⲁхѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.04. 22:57:27

A jó pénznek legbiztosabb alapja, aranyalapja a munkáskéz. És Magyarországon a munkáskéz a haza szolgálatába állítva többet jelent bármilyen nemzetközi kölcsönnél

Argus_ 2023.02.04. 22:59:29

@Jäger.: De most tényleg. ŐK AZ ELVTÁRSAK... ott van egységes elvrendszer, nálunk meg vélemény-káosz. (azért én ebben azért százszor jobban érzem magam). A túloldalt rend és fegyelem van. Egységesen elfogadott vezér, egységes példa-állam, egységes minta. A góré Orbán, a példa-állam Oroszország, a minta pedig a putyini modell. Mindenki aki ebben a rendszerben szerepel osztja az egységes elvet, tehát ELVTÁRS!!!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.02.04. 23:00:34

@Jäger.: "Le akarod rombolni a nyugati rendszert de közben élvezni is akarod előnyeit?"

Nem vagyok sem anarchista, sem muszlim radikális. Nem akarok lerombolni semmit. Mindössze annyit várnék, hogy változtassanak néhány rossz szokásukon. Te nagyon egyetlen tömbként képzeled el a Nyugatot, amellyel szemben kizárólag egy Kelet nevű tömb van, és nekünk valamelyiket nyaldosnunk kellene. Fura. Én embereket látok, jókat és rosszakat, akik mindenféléket csinálnak és beszélnek, és ezek egy része nekem nem tetszik.

@ulpius66: "Az ENSZ ellenőrzése mellett vonják ki az összes nyugati fegyvert Ukrajnából akkor az ENSZ ellenőrzése mellett kivonulnak az oroszok is!"

No igen. Szép lenne. De akik beletolták azt a rohadt sok pénzt az ukrán kormányzat felépítésébe és az ország felfegyverzésébe, azok nem fogják hagyni, hogy most az egészet kisöpörje az ENSZ. Ha a háttérben munkálkodók békét akarnának, akkor most béke lenne. Nem értek a gazemberkedéshez, nem tudom, mi belőle nekik a haszon ebből a háborúból, de az tuti, hogy nem a béke a céljuk.

@Boldeone2: "Neked hány halott kellene ( mèg ) ?"

Nekem egy sem kell, kösz. De te már több százezernél jártál, feltűnt, hogy talán tudsz valamit.

@vasútihíd: "sorostól pénzt elfogadni nem szégyen orbán is megtette"

Amikor Orbán megtette, akkor még nem tudhattuk, hogy ki is, mi is. Az angliai buli, az 1992-es bankdöntés is odébb volt még. Ma már tudjuk, ki ő, mi ő. www.youtube.com/watch?v=X9tKvasRO54

"miért hinnék el az oroszok egy akár papíron aláírt a nyugat által tett igéretet"

Nos, valóban, hiszen ők már kaptak egy efféle ígéretet, és az nem lett betartva, Ukrajnát a nyugatiak fegyverezték fel.

Jäger. 2023.02.04. 23:01:39

@vasútihíd: Pedig gondolhatnál néha magadra is. Itt kell szenvedned a liberális mocsárban, miközben a csodálatos putyini orosz rendszer tárt karokkal várna. Itt kínlódsz ezzel a liberális csürhével Magyarországon, miközben Nyizsnyij Novgorodban hírüket sem vennéd az euro-atlantistáknak. Ott kussolnak, mert megtanulták a leckét. Hát nem jobb volna neked ott, köztük?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.02.04. 23:03:52

@Androsz: "Az angliai buli, az 1992-es bankdöntés is odébb volt még. " - persze fogalmad sincs róla hogy az mi volt, csak szajkózod.

Jäger. 2023.02.04. 23:05:07

@Androsz: Embereket látsz. Érdekes és úgy látom a kommentjeidben, hogy azért szurkolsz, hogy győzzön Putyin, veszítsenek a nyugati hatalmak, terjedjen tehát a putyini modell és szoruljon vissza a nyugat teljesen. Hagy legyen egyre több állam Putyiné, terjedjen Európában az ő berendezkedése. Teljesen ez derül ki minden megnyilvánulásodból.

vasútihíd 2023.02.04. 23:06:13

@Jäger.: nem mert itt hasznosabb és hatékonyabb a tevékenységem

vasútihíd 2023.02.04. 23:09:25

@Androsz: azt sem tudhattuk akkor ki orbán de a soros által pénzelt ösztöndíj is hozzájárult ahhoz hogy a jó út irányába kanyarodjon

vasútlhíd 2023.02.04. 23:20:06

@Jäger.: Az orosz anyaföldön még van maradiság és a gyerekeket szeretni nem szabad ott hátulról.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.02.04. 23:24:09

@vasútihíd: Tudom, emlékszem, akkoriban mindenki úgy gondolta, hogy Soros egy derék amerikás magyar, aki megcsinálta a szerencséjét, és most gondol az óhazára. Valószínű, hogy többeknek volt nagy segítségére, Orbán egy közülük, a legtöbbet emlegetett. A vereségtől elkeseredett demagógok, akik ebből a történetből próbálnak folyton valami kis diadalt aratni, nem akarják érteni, hogy időközben sok dolog történt.

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "persze fogalmad sincs róla hogy az mi volt, csak szajkózod."

Miből következtetsz arra, hogy fogalmam sincs róla?

@Jäger.: "úgy látom a kommentjeidben, hogy azért szurkolsz, hogy győzzön Putyin"

Valóban ezt látom itt kiútnak, Putyin szerezze meg a földdarabot, amiért háborút indított, és a Nyugat vonuljon vissza Ukrajnából.

"... veszítsenek a nyugati hatalmak ..."

Miért, ők is a pályán vannak? Háborúban állnak?

"... terjedjen tehát a putyini modell és szoruljon vissza a nyugat teljesen. Hagy legyen egyre több állam Putyiné, terjedjen Európában az ő berendezkedése. Teljesen ez derül ki minden megnyilvánulásodból."

Ezt viszont már nem sejtem, miből olvastad ki. Eléggé győzködsz mást is, hogy ugyan már, gondolja végre azt, amit te a fejében látni szeretnél, mert neked már megvan hozzá az egész koncepciód.

vasútihíd 2023.02.04. 23:37:16

@Androsz: persze nincs szüksége rá de azzal sem lenne semmi gond ha a mostani orbán ugyan így ösztöndíjat fogadna el a mostani sorostól

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.02.04. 23:44:41

@Androsz: Na mesélj! Tudod mi volt? A Bank of England baszta el, Soros csak kihasználta a hülyeségüket.

"Harminc éve omlott össze az angol font Soros György akciója nyomán
1992. szeptember 16. napja fekete szerdaként vonult be a pénzpiacok történetébe, ugyanis ezen a napon vált fenntarthatatlanná az angol fontnak a német márkához kötött árfolyama. Az árfolyam összeomlott, és akkor Soros György szerepe vitathatatlannak tűnt, azóta azonban más példa is akadt arra, hogy még a közepes jegybankok sem ellenkezhetnek a piaccal."

vasútihíd 2023.02.04. 23:47:25

@Androsz: az nem kiút ha a nyugat csak ukarjnából vonul ki hanem többek között az oroszország irányába tett keleti nato terjeszkedés előtti vonalakat is vissza kell állítani ahogyan az meg lett igérve tehát minden kilencvenes évek közepe után belépett országnak ki kell lépnie a szövetségből

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.02.04. 23:49:42

@vasútihíd: Mi volt megígérve? Hivatkozz már be egy nemzetközi megállapodást erre!

semmi hatalmat senkinek 2023.02.05. 00:00:48

@Argus_: ugyan már leírták a pontos kifejezést, de magyarul tömegpusztító fegyverek: nukleáris cuccok, vegyifegyverek és biológiai fegyverek gyűjtőnéven... néha magyar nyelven TÖPFE-nek is rövidítik, de azt tizedannyian nem értik mint a nemzetközi WMD rövidítést...

semmi hatalmat senkinek 2023.02.05. 00:09:08

@Argus_: a kazettás bomba ("cluster bomb") NEM tömegpusztító fegyver, az egy konvencionális robbanó szerkezet... és hát nincs benne semmiféle "rohadékság", sem az Orosz Föderáció sem az USA nem ratifikálta a betiltásukról szóló egyezményt, gyártják és használják is mindketten...
www.hrw.org/news/2017/12/01/us-embraces-cluster-munitions

Jäger. 2023.02.05. 00:22:22

@vasútihíd: Ehhez képest szerencsére éppenhogy bővül a NATO és befelé törekednek a környező országok. NATO tag lesz Svédország, Finnország is, majd remélhetőleg további államok is Oroszország körül, például a Kaukázusban illetve a Közép-ázsiai régióban.

semmi hatalmat senkinek 2023.02.05. 00:29:16

@Boldeone2: Fordítva tetszel bekötve lenni... valójában - mint megtapasztaltuk - semmivel sem ad több szabadságot a "nyugati"-nak nevezett szabadmandátumos visszahívhatatlan képviseletinek mondott demokrácia-karikatúra, mint az úgynevezett féldiktatúrák. Az említett "européer" rendszerek (meg különösen az USA változat) csak az értelmiségi felső-középosztály rémuralmát biztosítja mindenki más felett, a "weimarizálódás"-riogatással... Érdemes megnézni az ilyen "színes forradalmak" meg az itt ontopic "Euromajdan-csürhülés" osztály-összetételét, döntö többségben az említett értelmiségi felső-középosztály, meg az oda tartó egyetemi ifjúság... az ebben a társadalomban létező NGO-kkal kb ugyanez a baj... az elitizmus mocsarai... ugyanúgy nem a többség érdekeit szolgálják mutatóban se...
Menjünk vissza Janukovicshoz, hogy otopicak maradjunk... mit igértek anno neki az oroszok, és mit a Nyugat? Emlékszel még? (ha nem, a neten visszakereshető gondolom....)

semmi hatalmat senkinek 2023.02.05. 00:31:03

@Jäger.: Csak mi szabadulnánk már meg tőle végre...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.02.05. 00:51:14

@semmi hatalmat senkinek: A tipikus, kisebbségi érzésekkel teli, proli, komcsi duma amit nyomsz. Tanulni kellett volna és akkor most nem kéne wécét pucolnod, nyavalyogva!

semmi hatalmat senkinek 2023.02.05. 00:56:33

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "A tipikus, kisebbségi érzésekkel teli, proli, komcsi duma amit nyomsz. " - ez valszeg azért lehet, mert marxista vagyok... ebből következik az is, hogy nem az én egómról van szó, hanem a társadalomról... te is nekifuthatz nyugodtan ennek a kérdésnek:
"Menjünk vissza Janukovicshoz, hogy otopicak maradjunk... mit igértek anno neki az oroszok, és mit a Nyugat? Emlékszel még? (ha nem, a neten visszakereshető gondolom....)"

Boldeone2 2023.02.05. 01:49:26

@semmi hatalmat senkinek: Fordítva tetszel bekötve lenni... valójában - mint megtapasztaltuk - semmivel sem ad több szabadságot a "nyugati"-nak nevezett szabadmandátumos visszahívhatatlan képviseletinek mondott demokrácia-karikatúra, mint az úgynevezett féldiktatúrák."

Azt sem tudod, mi a szabad mandátum lènyege , akkor meg miről beszèlsz? Kötött mandátum a monarchiákban van, ahol egy felsőbb hatalomtól függ a kèpviselő, nincs semmilyen szabad akarata ,nehogy a nèpet kèpviselje
A lènyege az , hogy a kèpviselő a mandátumával a rászavazó embereknek tartozik egyedül elszámolással , azaz a párt vagy a frakció politikai okokból nem hívhatja vissza! Ha vissza tudja hívni az egyèniben bejutott kèpviselőt a pártja , akkor az pont a nèpkèpviselet elsőbbsège elvènek mond ellent, azaz: a szüksèges a relatíve szabad mandátum

Èrdekes , az általad amit te demokrácia - karikatúrának nevezel, azok az államok HDI alapján a világ legfejlettebb országai , ahová milliók menekülnek a te diktatórikus liblingjeidből...
A világ első 30 országa HDI alapján nèhány kivètellel mind liberális , plurális demokrácia.
Ez az ami működik mint társadalmi modell , a többi meg nem.

csak az értelmiségi felső-középosztály rémuralmát biztosítja mindenki más felett"

- Öregem , ekkora faxságokat hogy lehet írni?? Mifèle rèmuralomról beszèlsz ? Rèmuralom a ruszkiknál van, ahol a rendőrsèg az utcán random csekkolhatja az emberek mobiltelefonját, a háború ellen tüntetőket letartóztatják kemèny pènzbünzetèseket szabnak ki rájuk , vagy be is börtönzik őket !
Az emberek Oroszorszagból kifelè menekülnek , Nyugat - Európába meg befelè menekülnek

Boldeone2 2023.02.05. 02:00:44

@Androsz: Valóban ezt látom itt kiútnak, Putyin szerezze meg a földdarabot, amiért háborút indított, és a Nyugat vonuljon vissza Ukrajnából"

- Nem inkább a betolakodónak kellene visszavonulni Ukrajnából???? A nyugat nincs ott, de ha ott lenne is: egy szuverèn állam saját választása!
A vègen csak kibújt a szög a zsákból: egy nihilista, erkölcsi èrzèk nèlküli ember vagy, aki az agresszor, az aljas diktátor narratíváját tolja!

Boldeone2 2023.02.05. 02:13:59

@Androsz: A saját magyar törtènelmünket sem èrtitek, Putyint támogató nihilisták
It egy rèszlet Márai Sándor versèből:

MENNYBŐL AZ ANGYAL - MENJ SIETVE
Az üszkös, fagyos Budapestre.
Oda, ahol az orosz tankok
Között hallgatnak a harangok.
Ahol nem csillog a karácsony.
Nincsen aranydió a fákon,
Nincs más, csak fagy, didergés, éhség.
Mondd el nekik, úgy, hogy megértsék.
Szólj hangosan az éjszakából:
Angyal, vigyél hírt a csodáról.

Az ukránok most ugyanezt èlik át, a ruszki diktátor a lakosságot kínozza, hogy megtörje Ukrajnát . Polgári èpületeket, iskolákat, kórházakat bombáznak, áram ès fűtès sincs már sok helyen ...

A Szèna téri fiúk, akiket a muszka pancèlosok mèszaroltak le, most forognak a sírjukban mivè fajult a magyar szellem ....
Èrdekes, az egèsz EU tudja mi a helyes, sőt , a szuperjobbos lengyel kormány majdnem az èlen van ...

Ezek ugyanazok akik itt voltak 45 èvig , ugyanaz a mentalitás : az erőszak ès butaság nèpe
Szovjet zászlókkal , meg háborús jelkèpekkel vonulnak...

birkamenet 2023.02.05. 03:01:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne: @ulpius66: @Androsz: @semmi hatalmat senkinek: @vasútihíd:

Mi van KREML PROPAGANDISTÁK, látom KÁDÁRI MARADVÁNYKÉNT vért pisálva erőlködtök, hogy a testvéri (egyeseknek apai) ruszki Vöröshaccsereget újra behivjátok Magyarországra. orbánnak is ez a célja azzal amikor a NATO elkötelezett tisztek százait kirúgja és NER-KREML kompatibilis jobbágyokkal helyettesiti.

birkamenet 2023.02.05. 03:09:21

@semmi hatalmat senkinek:

Azt tudjuk, hogy a te általad propagált illebernyák diktatúrákban (Orbanisztán Oroszország) az ország legnagyobb gazemberei vannak hatalmon a társadalom legostobább rétegének, a csőcselékének a segitségével. A csőcselékké váláshoz való legyorsabb út meg az egész pályás, a napi 24 órában agymosó média propagandán át vezet az út.
Ezt te tudod a legjobban, mert te is ennek vagy a terméke.

birkamenet 2023.02.05. 03:12:58

@Boldeone2:

Te teljesen forditva ülöd meg a lovat: a fidess-ruszki banda 56-ban nem a magyarok felkelését ünnepli, hanem a ruszki gazdájuk tankjainak a győzedelmes bevonulását!

birkamenet 2023.02.05. 03:21:40

@Boldeone2:

Ez a liberálisok által mehamisitott fidernyák himnusz valójában igy hangzik:

MENNYBŐL PUTYIN ANGYALUNK - MENJ SIETVE
A liberális Budapestre.
Oda, ahol az orosz tankoknak újra
Rendet kéne vágni a városban!
Ahol még mindig áll a Karácsony.
Nincsen NER hadiállás,
Nincs más, csak Nyugatra fordulás.
Mondd el nekik, úgy, hogy megértsék.
Szólj hangosan az éjszakából:
Ha nem hagyjátok abba,
Putyin tankjai eljönnek hozzátok is Moszkvából!

(Vagy mán Ukrajnából)
(De lehet, hogy addigra mán Szlovákiából)
(Frissités: hámmán Romániából!)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.02.05. 07:01:36

@birkamenet:

Megy a gőzős, megy a gőzös Ukrajnába
porig rombolt, porig rombolt állomásra
Elöl ül a putyinista
kinek farkát birca szopogatja

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.02.05. 07:05:31

@semmi hatalmat senkinek: Marxista vagy. Gondolod ez nem üvölt rólad? A marxizmus a prolik ópiuma. A történelem már meghaladta.
És mi az az otopic? :-))
Azt ontopicnak írják.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.02.05. 07:07:07

@semmi hatalmat senkinek: "Menjünk vissza Janukovicshoz, hogy otopicak maradjunk... mit igértek anno neki az oroszok, és mit a Nyugat?"

Na! Idézzed!

birkamenet 2023.02.05. 09:03:23

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Na ugye hogy van jobboldali mélymagyar kútúra is, nemcsak az az állandó ballibernyák Holocaust biznyisz.

semmi hatalmat senkinek 2023.02.05. 10:09:45

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Izé, a nyelvtannáculás az érvek hiányának ordító ismérve.... igen, néha elütök valamit, ez van...
És igen, ezősen bízom benne, hogy a marxizmus üvölt rólam, ez lenne a célom, hogy üvöltsön:) A meghaladott voltát emlegetni Kína tükrében KÖZRÖHELY, lásd be:)... ja és csilliárdszor inkább vagyok proli, mint politikai értelemben vett elit-SZEMÉT... szerintem ma is a legjobb prpgram a politikai-gazdasági elitek ERADIKÁCIÓJA lenne, szintől, szagtól függetlenül...

semmi hatalmat senkinek 2023.02.05. 10:10:52

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Én tettem fel a kérdést, légyszi ne mást csicskáztass...

semmi hatalmat senkinek 2023.02.05. 10:48:03

@birkamenet: Köszönöm, de az én véleményem 1973.09.11 óta ebben a témában tökéletesen változatlan... és így teljesen független a gengszterváltott médiáktól... az agymosottság inkább azokon érhető tetten, akik becummantották a "neked is lehet Bécsben cukrászdád" görénypropahantát, a burzsujizmus "evangeliumát"...

semmi hatalmat senkinek 2023.02.05. 10:54:01

@birkamenet: Bürge, nekem inkább úgy tűnik, hogy te tolod ittez az agyhypózott DK propahantát...
Olvasd el ezt a cikket, a dátummal együtt:
index.hu/belfold/2011/02/25/a_honvedelem_mint_franciakremes/

semmi hatalmat senkinek 2023.02.05. 11:01:03

@Boldeone2: a jelek szerint pont te nem ismered a magyar történelmet... az ukránok anno a Szovjetunió részei voltak... az 1956-ban Magyarországra benyomuló SZOVJET hadsereg gerincét pont az ukránok adták, lévén ők voltak hozzánk a legközelebb, és meglehetősen utáltak is minket, lévén a II. magyar hadsereg a II. VH-ban Ukrajna területén adta elő magát, orosz területet minimálisan érintettek, lévén a Don-nál volt a STOP-tábla kirakva...
Úgyhogy a magyarság és 1956 összefüggésében a mai ukrán események a "fagyi visszanyal" kifejezéssel írhatók le leginkább még az elemi udvariasság keretén belül megmaradva...

semmi hatalmat senkinek 2023.02.05. 11:05:52

@Boldeone2: " egy nihilista, erkölcsi èrzèk nèlküli" - a tévedésed ott van, hogy abszolút erkölcs nem létezik, mindig csak egy társadalom uralomra került szemete akarja a saját erkölcsi alapvetéseit "AZ ERKÖLCS" címszóval másokra erőszakolni...
Nagyon szívesen leírom neked az én világnézetem erkölcsi alapvetéseit , amivel persze te ugyanannyira nem fogsz egyetérteni, mint amennyire én a tieddel...

semmi hatalmat senkinek 2023.02.05. 11:17:04

@Boldeone2: a jelek szerint pont te nem tudod, mi a szabad mandátum lényege... először nézzük, mit ír róla egy tanulmány:
"A képviselői jogállás alapja a szabad mandátum. Ami azt jelenti, hogy a megválasztás után a képviselő jogilag függetlenné válik választóitól is és a pártjától is. Döntéseit meggyőződése és lelkiismerete alapján alakítja ki, és eszerint szavaz. Ugyanez a szabadság érvényesül a képviselő és az őt állító párt viszonyában is. A képviselő legitimációja a megválasztásához és nem a párthoz kötődik. A párt semmilyen módon sem kötelezheti képviselőjét a párt véleményének képviseletére."
Mivel ez így túl elméleti, nézzük a gyakorlatban: kötött mandátum esetén a képviselőnek AZT KELL képviselnie mindvégig, amiért a választói odaküldték, a megválasztásakor igért programot KELL megvalósítania... ellenkező esetben ugye visszahívható, akötött/szabad mandátum ezért elég zsorosan kapcsolódik a visszahívhatóság kérdéséhez... így hát a szabad mandátum pusztán a hazugsággal uralomra kerülésnek, a "hazudtunk reggel, délben és este" mentalításnak kedvez, 4 évre szóló szabadjegy a saját karrier-elképzelések megvalósításához...

Boldeone2 2023.02.05. 12:00:15

@semmi hatalmat senkinek: jelek szerint pont te nem tudod, mi a szabad mandátum lényege.."

- A jelek szerint te nem érted a lènyeget, "okoska"! Ráadásul nem is tudod saját szavaiddal megfogalmazni amit szeretnèl mondani!
A szabadmandátumnak legfontosabb èrtelme, hogy a megválasztott kèpviselő a jelölő szervezettől ès párttól függetlenül dönthet bizonyos kèrdèsekben, nem vehetik el tőle a mandátumot pl. politikai alapon. A kötött mandátum során pedig egy felsőbb hatalom dönti el akar magának a mandátummal a sorsát is ( a pártja visszahívja)

Amiről te beszélsz: a szavazók hívják vissza időközben , az egy szèp demagóg elv, de SEHOL nem működne, annyira instabillá tennè a parlament működèsèt. Ha bűncselekmènyt követ el a megválasztott, akkor termèszetesen elveszti a mandátumát, de a rendszer működèse szempontjaból kivitelezhetlen, hogy mondjuk 3 hónaponta szavaztassák az embereket
Az USA - van Pl 2 èvente vannak a választasok , vagyis gyorsan vissza lehet vonni a szabad mandátumot
Vagy: limitálva van az elnöki hatalom ideje 2 terminben

tévedésed ott van, hogy abszolút erkölcs nem létezik, mindig csak egy társadalom uralomra került szemete akarja a saját erkölcsi alapvetéseit "AZ ERKÖLCS" címszóval másokra erőszakolni..."

- Szinte minden kultúrának vannak megegyező erkölcsi alapjai: ne ölj ( Putler ), ne lopj , pl
Akik minden erkölcsi alapelvet felrúgtak azok a kommunisták voltak ( ti)
meg a fasiszták. A büdös csizma balos ès jobbos párja

Hogy mekkora hülyesèget mondtál most ravilágítok: MINDEN társadalom csak erkölcsi elvek szerint tud működni, erre èpül a jogrend amit a társadalom tagjainak be kell tartani
Ha ez nincs - abból csak a káosz ès anarchia jön. Az egyèn ha relativizálja az erkölcsi elveket , vagy felrúgja akkor abból bűnöző lesz!

Boldeone2 2023.02.05. 12:11:32

@semmi hatalmat senkinek: az ukránok anno a Szovjetunió részei voltak... az 1956-ban Magyarországra benyomuló SZOVJET hadsereg gerincét pont az ukránok adták, "

- Pont ez a lènyeg: az ukrán katonák egy gonosz birodalom, a SZU kèpviseletèben jöttek, ahogy a magyar csapatok is behatoltak Csehszlovákiába , egy bűnös eszme, hatalom parancsára
Egyèbkènt a 2. Ukrán frontba 1943, a SZU minden rèszèről jöttek, nem is Ukrajnában, hanem Voronyezsben alakult

A lènyeg: neked kommunistakènt tudni kellene, hogy soha nem a nemzetisèg a lènyeg, hanem a megrontó, bűnös hatalom, amely haborúba küldi
A kommunista - Sztálin vagy a nacionalista- birodalmi esze - Putyin

larvar0 2023.02.05. 13:28:23

"Putyin győzelme soha nem lesz teljes, mert a lerombolt és megalázott 40 milliós Ukrajna soha nem fog teljesen behódolni az oroszoknak"

Putyin győzelme sose lesz teljes, mert ma már szinte lehetetlen totális háborúkat vívni és leradírozni országokat a Föld színéről. Lehet élhetetlen romhalmazt csinálni országokból (Jemen, Szíria, Irak, Afganisztán, Líbia), de elfoglalni és megtartani nagyobb országokat szinte lehetetlen.
Ugyanakkor Ukrajna se lesz már soha 40 milliós ország, mert az évtizedek óta tartó elvándorlás most igencsak felerősödött. Olyan vidékekről is Nyugatra vándorolnak az ukránok, ahol nincsenek harci cselekmények. Mert menekültként több zsetont kapnak Németországban, mint a fizetésük volt otthon. A gyereküket lengyel, francia vagy német iskolába íratják, onnan ők már nem mennek vissza az ukrajnai posványba, korrupcióba, nihilbe.

Az a vicc, hogy a szankciók ellenére Oroszországban kisebb lesz a válság, mint Németországban. Sőt, az oroszoknál szerény növekedésre számít az IMF.
A világ nagy része szarik arra, hogy két európai ország üti egymást. Ázsia, Latin-Amerika, Afrika nagy része nem szankciózik, de még a NATO tag törökök is vígan kereskednek az oroszokkal.

Nem lesz VW, ájfón, McDonald's Oroszországban. Nagy kaland. Az a nép cukorrépán meg krumplin túlélte a polgárháborút, a sztálini időket, a németek támadását. Most majd vezetnek kínai autókat, használnak kínai telefont, élelmiszerből, műtrágyából meg exportőr Oroszország, éhen halni nem fognak. Katonai győzelmet egyik fél se fog aratni, ha pedig kivéreztetésre kerül a sor, akkor az ukránok hamarabb fogynak ki az emberből, mint az oroszok. Közben Európa szépen lesüllyed, veheti a többszörösen túlárazott amerikai LNG-t.

Zelenszkij uralma alatt Ukrajna ugyanarra a sorsra jut, mint Szaakasvili uralma alatt Grúzia. Felhergelték a grúzokat is 2008-ban, amerikai fegyverekkel szerelték fel őket, amerikao tanácsadók képezték ki a hadseregüket, belengették a NATO tagságot nekik, meg az európai integrációt, az elnök az amerikai báb Szaakasvili volt, aztán szépen tátott szájjal beleugrottak a f@szerdőbe. Az oroszok ott se szállták meg az egész országot, máig befagyott konfliktus van, az ország sose lesz se EU, se NATO tag így. És a grúzok ma már nem gyűlölik az oroszokat, sőt, rengeteg orosz telepedett le náluk a mozgósítást elkerülendő.
Az országát háborúba hajszoló, Amerika bábja, Szaakasvili Ukrajnába menekült, ott állampolgárságot is kapott, a helyi rezsimmel puszipajtás lett, de ma már Grúziában van fogságban. Nem az oroszok intézték őt el, hanem a saját dühös népe. Az az érzésem, hogy Zelenszkijre és sleppjére is valami hasonló száműzetés vár majd pár év múlva.
Putyinról meg a hűdemegbízható ukrán szolgálatok jelentései alapján tudjuk, hogy már megpuccsolta őt az orosz katonai elit, de legkésőbb holnapután a népe elűzi, Parkinson kórja és mindenféle rákja van vagy már rég meg az is halt és egyébként is dublőrök helyettesítik. Szóval az ő jövőjéről kár is értekezni.

Cs3pPPelRR 2023.02.05. 13:49:50

Én nem tudom, hova fut ki ez az egész, mindkét csapatot utálom.
De az biztos, hogy mostanra kiderült az, amit én és sokan mások is megmondtak már az elején: az egész rettegett orosz hadsereg egy kalap szart nem ér. Ennyit tudtak intézni, amit itt is láttunk/látunk.
Ezért fenyegetőznek atommal meg minden szarral, ami nem is biztos, hogy el tudná hagyni a silót.
Közben meg pont ők nem nyomnák meg a gombot, aki megpróbálná, a mellette álló lőné fejbe. Senki sem akar a föld alatt élni.
Arról nem is beszélve, hogy mindegyik fejesnek van valakije Londonban, még a gyík Putyinnak is a lánya vagy kije.
Tehát reális az, hogy Lavrov állandóan London leatomozását mantrázza? Hagyjuk már.
Fogatlan ország ez az orosz. Az orosz IS.
De legalább meglépték azt, hogy bele a csapdába: pár milliárd dollárért cserébe elérték az amerikaiak, hogy a páncélos és egyéb eszközök tekintetében 25% elveszett az oroszoknál. Szűk 1 év alatt. Pancserek.
Hiába ott a 20k. vagy mennyi ócska tank, ennyit nem vihetnek oda rengeteg okból de a legfontosabb: az orosz határ végtelen, nem lehet otthagyni és mindent Ukrajnába vinni...

semmi hatalmat senkinek 2023.02.05. 14:00:12

@Boldeone2: "- Szinte minden kultúrának vannak megegyező erkölcsi alapjai: ne ölj ( Putler ), ne lopj" - na melyik államban nincs halálbüntetés, az Orosz Föderációban, vagy az USA-ban???

semmi hatalmat senkinek 2023.02.05. 14:11:39

@Boldeone2: A Gonosz Birodalma szerintem mindigis az USA volt, nem a Szovjetúnió! Mellesleg DE, LÉTEZIK egyéni felelőség IS, és nem relativizálgatunk az éppen aktuális szemét érdekeink szerint... pl Vietnamért persze, felelős az aktuális USA rezsim IS, de az az konkrét amerikai is, aki oda ment lövöldözni... Irak dettó.... Afganisztán dettó...
(és pont ugyanez áll Nyikita Szergejevics-re is - mellesleg dettó ukrajnai volt - meg a szovjet hadsereg tagjaira is 56 vonatkozásában... EGYFÉLE MÉRCE VAN)

semmi hatalmat senkinek 2023.02.05. 14:14:54

@larvar0: "Az az érzésem, hogy Zelenszkijre és sleppjére is valami hasonló száműzetés vár majd pár év múlva." - a Próféta szóljon a billentyűzetedből!:)

semmi hatalmat senkinek 2023.02.05. 14:16:45

@Cs3pPPelRR: "Arról nem is beszélve, hogy mindegyik fejesnek van valakije Londonban, még a gyík Putyinnak is a lánya vagy kije." - ÉS??? Nem ismered a sztorit Sztálin fiáról és a náci koncentrációs táborról???

Cs3pPPelRR 2023.02.05. 15:18:54

@semmi hatalmat senkinek:
Ez akkor volt. Most meg most van.
Ez a csapat egy halványzöld libaszar az elődökhöz képest, csak szeretnének olyanok lenni de nem tudnak.
Csak simán bűnözők maradnak, akik remélem ugyanoda kerülnek majd mint ukrán kollégáik. Sőt, én össze is zárnám őket.

Argus_ 2023.02.05. 15:33:21

@Cs3pPPelRR: Az ukrán a hazáját védi, saját családjáért, városáért harcol egy megszálló sereggel szemben, mely háborús bűnöket követ el országa ellen! Ez qrva nagy különbség az oroszokkal szemben, akik csak azért vannak ott, hogy romboljanak.

És qrvára nem mondja senki, hogy nem bűnös minden kib@szott ruszki, aki a lakosságra lő!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.02.05. 15:37:52

@semmi hatalmat senkinek: Kétszer is írtad hogy otopik, szóval nem elírás.
Én honnan tudjam hogy mit ígértek? Ha nem tudod mit ígértek, akkor miről beszélsz? Ha tudod, akkor idézd!

Boldeone2 2023.02.05. 16:03:15

@semmi hatalmat senkinek: Nyikita Szergejevics-re is - mellesleg dettó ukrajnai volt - meg a szovjet hadsereg tagjaira is 56 vonatkozásában... EGYFÉLE MÉRCE VAN)"

Egyfèle mèrce van, az pedig a tudás mèrcèje, ami nálam van! Hruscsov NEM ukrán volt, hanem orosz, ott született, a szülei is oroszok volt, Ukrajnában csak párfunkcionárius volt.

A Gonosz Birodalma szerintem mindigis az USA volt, nem a Szovjetúnió! "

- Ezt csak a degenerált kommunisták mondják!
A SZU egy rèmálam volt, több tízmillió ember köszönheti a halálat a kommunista rèmuralomnak. Az ukránok pl. a holodomort
A Balti államok az annexiót, a Finnek egy haborút, a Lengyelek egy lerohanát
Az oroszok a Gulágot, Zsdanovot, Jadogát , Berijat köszönhetik a SZU- nak
A magyarok 1956 leverèsèt, 1945- öt - tömeges , százezres számú némi erőszakot, stb....

vasútihíd 2023.02.05. 16:13:27

@semmi hatalmat senkinek: @larvar0: @Jäger.: a lényeg hogy a putyini oroszország vezetésével a szent háború a liberalizmus előtt járó természetes jó győzelmét hozza el és a liberális nyugat ami már évtizedek óta a szakadék felé züllik annak alján leli halálát

Boldeone2 2023.02.05. 16:17:28

@semmi hatalmat senkinek: pl Vietnamért persze, felelős az aktuális USA rezsim IS, de az az konkrét amerikai is, aki oda ment lövöldözni... Irak dettó.... Afganisztán dettó..."

Ez a demagóg faxság is cáfolható: Vietnámban a kommunisták, ruszkik ès a kínaiak felelősek a háborúèrt, Afganisztánban a terroista közèpkori rendszert vivő, elnyomó tálibok uralkodtak , nagyjából addig volt èlhető amíg a nemzetközi koalíció tagjai ott voltak
Szaddam semmilyen ENsz határozatot nem tartott be, ellenben megtámadta saját nèpèt a kurdokat vegyifegyverrel , meg az első korábban Kuwaitot, Líbia terrorista kikèpzőbazis volt ( Lockerby merènylet ) Aszadot Szíria vèreskezű diktátorát sem kell bemutatni ...

Ezek a lator diktátorok, terroristák, kommunisták a ti vèdenceitek ?

Boldeone2 2023.02.05. 16:25:33

@vasútihíd: lényeg hogy a putyini oroszország vezetésével a szent háború a liberalizmus előtt járó természetes jó győzelmét hozza el és a liberális nyugat ami már évtizedek óta a szakadék felé züllik annak alján leli halálát"

Ne röhögtesd már ki magad, ember!
Oroszország egy agonizáló állam, a lakosság egyre inkább csökken, a gazdaság kb 8 ève stagnál, az èrtelmisèg menekül...
100 ève hangoztatják az ilyen ostobaságokat a demagógok , hogy a nyugat a szakadèk szèle felè megy, mègis a világ legèlhetőbb országai nyugaton vannak most is!

Nem beszèlve arról, hogy amit ma fejlett civilizaciónak nevezünk az MIND a nyugaton született meg , beleèrtve a számítógèpet, a windowst, az internetet...

Azt is nyugatnak köszönheted, hogy most az osobaságaidat kommunikálni tudod !

vasútihíd 2023.02.05. 16:55:08

@Boldeone2: a szürke kisember a burzsuá nyugatot saját technológiájával folytja meg és juttatja a természetes jót győzelemre

vasútlhíd 2023.02.05. 17:58:13

A szürke kisembernek csak egy-egy dugás jut a gőzfürdőben.

vasútlhíd 2023.02.05. 18:03:52

@Boldeone2: A nyugat kényszerítette ránk az internetet, hogy hazug propagandáját terjeszthesse.

ⲘⲁхѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.02.05. 18:05:55

@Boldeone2: De az jó anyaföld, Oroszország adta nekünk a liberalizmus elleni orvosságot.

semmi hatalmat senkinek 2023.02.05. 18:24:23

@Boldeone2: szépen lenyomtad a retkes nyugati politika Rákosit is magasan űberelő propahanta-baromságait...
Kezdjük ott, hogy "szabályokon alapuló világrend".... ugyanmár, ki és mikor kente fel az euro-atlanti politikus-bűnbandát, hoygy szabályokat alkosson, és másokra próbálja erőszakolni azokat? Tehát egyezzünk meg abban, hogy ennek semmiféle legitimitása sincs.
Hogy az afgánok többségének pünkt a Talibán kell, ez az ő magánügyük, senkinek sincs lap osztva, hogy ebbe beleugasson. Mint látható napjainkban is, az kellett nekik, nem a büdös USA politika "szabályokon alapuló" agybaja. De Irakban is csak rosszabb lett a helyzet, veszélyesebb az élet, amióta Szaddam helyett az USA bábjai irányítanak... történetesen megittam pár teát iraki kurdokkal, és egy cseppet sem kívánták Szaddam helyére az amerikaiakat... a valóság az, hogy amíg a nyugatinak nevezett társadalmaknak még van némi vonzereje konkrét személyekre, addig a nyugati típusú demokráciának mint rendszernek kb SEMENNYI... és ugye ezt exportálnák küldetéstudatosan az USA vezető körei, meg Samu bá seggszőreire ragadt mogyoróként az EU kollaboránsok... de kérni egyetlen ország lakosságának többsége sem kéri... max a politikai görényelitje...
Úgyhogy bocsi, de nekem a latorok sora Ronald Reagannél és a demokráciaexportőr tettestársainál kezdődik... elvégre ugyea migráns-hullámot az ő áldásos tevékenységük szabadította Európára például...
"kommunisták a ti vèdenceitek" - bocs, de az uralkodói többest nem igazán tudom értelmezni, ÉN, (egyes szám első személy!) mint említettem már egy marxista proli vagyok, soha sem vágytam semmiféle trónszékre meg koronára... (leszámítva a budit meg a fogászati koronát:))

semmi hatalmat senkinek 2023.02.05. 18:32:22

@Boldeone2: khmmm.... az igazság birtoklásához előbb olvasni kellene tudni... nem azt írtam, hogy "Hruscsov ukrán volt", hanem azt, hogy ukrajNAI.... és hát az volt, lévén ott nőtt föl, ott szocializálódott, hiába voltak oroszok a génjei... és hogy oda kötődött azt mi sem bizonyítja ékesebben, mint a Krím törvénytelen átjátszása Ukrajnának...
Egyébként tudod ki volt echte ukrán? Леонід Ілліч Брежнєв :)

semmi hatalmat senkinek 2023.02.05. 19:19:51

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Szeretek ctrlC-Ctrl-V-t használni, amikor lehet... most lebuktam:)
Persze, hogy tudom, de ismerem az ilyenkor szokásos koreográfiát is.... azt, hogy megkérdőjelezd az állításomat azt azzal lehet kikerülni, ha magad találod meg külső forrásból...

ulpius66 2023.02.05. 19:45:40

@semmi hatalmat senkinek:

Minden hatalmat senkinek!

Zelenszkij meg KONKRÉTAN OROSZ, BŐVEBBEN OROSZ ZSIDÓ!

"Zelenszkij a Dnyipropetrovszki területen fekvő Krivij Rihben született 1978-ban orosz nyelvű zsidó családba, egyetlen gyermekként.
Apja Olekszandr Zelenszkij, aki a Krivij Rih-i Közgazdasági Főiskola Informatikai és Információtechnológiai Tanszékének vezetője volt. Anyja Rimma Zelenszka mérnök.

A középiskola előtt szüleivel négy évet a mongóliai Erdenetben töltött, ahol az apja dolgozott. A Vadim Hetymann Kijevi Közgazdasági Egyetem Krivij Rih-i Közgazdasági Főiskoláján tanult, ahol jogi végzettséget szerzett. Két hónapnyi jogi gyakornoki munkát leszámítva azonban jogászként soha sem dolgozott.

Ezután a vígjátékkal foglalkozott, és létrehozta a Kvartal 95 produkciós céget, amely filmeket, rajzfilmeket és tévéműsorokat készített, köztük a Nép szolgája (ukránul: Szluha narodu) című tévésorozatot, amelyben Zelenszkij az ukrán elnök szerepét játszotta. A sorozatot 2015 és 2019 között sugározták, és rendkívül népszerű volt."

Andy73 2023.02.05. 20:19:32

Régóta sok a találgatás, hogy mi lesz a háború után, de egyelőre sajnos még nem látszik a vége, inkább csak az eszkalálódása. A cikkben is szerepel a weltkrieg kifejezés, és sajnos egyáltalán nem biztos, hogy csak Ukrajna területén marad ez a háború. Ha jól látom, a világháborút a szerző úgy érti, hogy másutt is vannak most is háborúk. Csak azok nem Európában, és ettől általában függetlenek. Viszont sajnos ez a háború is kiterjedhet még jobban, és itt van a közvetlen szomszédunkban. Erről sokan megfeledkeznek, amikor csak az oroszokról és ukránokról értekeznek.

Boldeone2 2023.02.05. 20:19:48

@semmi hatalmat senkinek: szépen lenyomtad a retkes nyugati politika Rákosit is magasan űberelő propahanta-baromságait..."

- Szèpen lenyomtad a retkes komcsi propagandát, amivel Rákosi elvtársad is magasan űberleted! Èn - veled ellentètben - azokat a nèzeteket vallanom , amit a legfejlettebb országok polgárai , többsègben

Kezdjük ott, hogy "szabályokon alapuló világrend".... ugyanmár, ki és mikor kente fel az euro-atlanti politikus-bűnbandát, hoygy szabályokat alkosson, és másokra próbálja erőszakolni azokat? Tehát egyezzünk meg abban, hogy ennek semmiféle legitimitása sincs."

Dehogy nincs! Az ENSZ alapítványt komcsi haverjaid is aláírták, maga az ENSZ is azért jött lètre, hogy a tagállamok közti jogvitákat az ENSZ keretei között rendezzèk, tehát egyezzünk meg abban, hogy van legitimiása, sőt, maga a modern jog is Európában született, illetve a nyugati civilizációban fejlődött tovább, akkor amikor barátaid mèg alig vetettèk le a tatár igát. Nagy Pèter is a nyugati mintákat követte

De Irakban is csak rosszabb lett a helyzet, veszélyesebb az élet, amióta Szaddam helyett az USA bábjai irányítanak..."

- Ez hazugság! Szaddam Husszein vegyifegyvereket vetett be saját nèpe, a kurdok ellen, azóta csak jobb lett minden Irakban mióta nincs a diktátor. Tavaly 8%- őt nőtt a GDP, ès már hosszú èvek óta növekszik. A "minden rosszabb lett" , egy kamu narratíva!

Mint látható napjainkban is, az kellett nekik, nem a büdös USA politika "szabályokon alapuló" agybaja."

- Agybaj az, amit most , a tálib rezsim alatt èlnek, amikor a lakosság 90%-a èhezik, a nők nem tanulhatnak , de mèg zenèt sem lehet hallgatni. Amíg az USA ott volt, addig volt minimális èlet az ott èlő embereknek

addig a nyugati típusú demokráciának mint rendszernek kb SEMENNYI... és ugye ezt exportálnák küldetéstudatosan az USA vezető körei.... de kérni egyetlen ország lakosságának többsége sem kéri... "

- Azt te honnan tudod hogy ki, mit kér?? Azokban az országokban ahol leginkább terjednek az amerikaellenes nèzetek, nincs ès nem is volt soha szabad nyilvánosság. Az embereket elnyomásba tartják A szegèny országok nepotista politikai vezetèse minden bajèrt a " nyugatot -" hibáztatja , miközben amikor baj van, a nyugati államok küldik mindenhová a legtöbb segèlyt!
Az elit mindenhol nyugati èletmódot èl, mèg Iránban is!

Boldeone2 2023.02.05. 20:28:19

@semmi hatalmat senkinek: elvégre ugyea migráns-hullámot az ő áldásos tevékenységük szabadította Európára például..."

- Ez megint marhaság- konteo elmèlet ! Migráció mindig is volt, amióta az ember lètezik. Reagan elnök már 20 ève halott , mi köze a modern migrációhoz ?
Nagyjából semmi! A migrációt leginkább a valós demográfiai folyamatok mozgatják , haborúk idejèn megèlènkül , de bèkèben sem áll le.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.02.05. 20:37:58

@semmi hatalmat senkinek: Összevissza beszélsz. Most akkor kérdezted, vagy állítottad? Reggel 10-kor még szerinted kérdeztél. Ebből csak az derül ki hogy a levegőbe beszéltél, nincs semmi a tarsolyodban. Kitaláltál valamit, titkoloztál és amikor rájöttél hogy hogy bármit hordasz össze, bizonyítékot fogok kérni, most kifarolsz belőle. Elég könnyű téged zavarba hozni. Persze nem csoda egy olyantól aki még leragadt a marxizmusnál.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.02.05. 20:39:38

@semmi hatalmat senkinek: Mi köze az USÁ-nak az afrikai túlszaporodáshoz? Miért ők szabadították a migránsokat Európára?

Boldeone2 2023.02.05. 20:40:00

@semmi hatalmat senkinek: A világ legfejlettebb országai, az első 25 - kèt kivètellel, korábban csak 1, amelyek inkább városállamok- , mind liberális demokráciák
Nem ismerünk olyan társadalmi- gazdasági modellt, amely jobb lenne a fejlődès, a komplex jólèt szempontjából
Az ILLIBERÁLIS államok stagnálnak vagy hanyatlanak, mint Oroszország vagy Törökország

Azok az országok, amelyek az elit mezőny legelejèn vannak, a leginkább teljes demokráciák

ulpius66 2023.02.05. 21:04:22

@Boldeone2:

Boldi!

te aztán kevered a szezont a faszommal!

Saját magad írod le, hogy "az elit mezőny legelején vannak" azok a gazdag országok, ahol tombol a liberális demokrácia!

NYILVÁN AZÉRT TOMBOL A LIBERÁLIS DEMOKRÁCIA, MERT JÓMÓDJUKBAN MÁN NEM TUDNAK MIT KITALÁLNI!!!!! ÍGY NÁLUK TÖK ELFOGADOTT A TÉRDEPELGETÉS, A NIGGEREK, MEG A BUZIK SEGGNYALÁSA, ÉS HASONLÓ NYALÁNKSÁGOK.....

Míg itt vagyunk mink, akik az ő életszínvonaluk jó a harmadánál felénél tartunk, MI A TÖKÖMÉRT KÉNE AKKOR NEKÜNK IS ÚGY GONDOLKODNUNK, ŐGY ÉLNÜNK, MINT NEKIK???????

HA MINK IS OLYAN FEJLETTEK LENNÉNK, ÉS MÁN JÓDOLGUNKBAN NEM TUDNÁNK MIT KITALÁLNI, AKKOR VALÓSZÍNÚLEG MINK IS LIBERÁLIS DEMOKRATÁK LENNÉNK....DE ADDIG?????

ulpius66 2023.02.05. 21:08:14

@Boldeone2:

Boldi!

Ezek a fejlett országok ELŐSZÖR LETTEK GAZDASÁGILAG FEJLETTEK, ÉS CSAK UTÁNA TALÁLTÁK KI EZT A MASZLAGOT, AMIT LIBERÁLIS-DEMOKRÁCIÁNAK NEVEZNEK.....

... ÉS NEM ÚGY VOLT, HOGY ELŐSZÖR LIBERÁLISAN DEMOKRATÁK LETTEK, ÉS ENNEK KÖSZÖNHETTÉK GAZDAGSÁGUKAT!!!!!!!
(hanem annak, hogy gyakorlatilag évszázadokon át kizsákmányolták az egész világot...)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.02.05. 21:12:52

Putyin pont leszarja hányan halnak meg miatta.
Gondolkodni meg akkor fog, mikor falhoz állítják vagy akasztják.

ulpius66 2023.02.05. 21:21:58

@Boldeone2:

Boldi!

Szerinted mitől ilyen kibaszott gazdag pl Hollandia vagy Belgium????

Attól, hogy évszázadokig olyan gyarmataik voltak, aminek kirablásával megalapozták az ország jövőjét évszázadokra!!!

HA ILYEN KIBASZOTT ECCERŰ VOLNA AZ ÉLET, "HOGY HA LIBERÁLISAN DEMOKRATA VAGY, AKKOR HOLNAPTÓL GAZDAG LESZEL", AKKOR MINDENKI LIBERÁLISAN DEMOKRATA LENNE....

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.02.05. 21:40:14

@ulpius66: Baromságokat beszélsz. Akkor Németország mitől gazdag? Nem volt nagy gyarmatbirodalma. Finnország? Svédország? Svájc? Luxemburg? Kanada? Az USA-nak volt gyarmatbirodalma? Norvégia?
Megint csak ordítozol agyatlanul.

ulpius66 2023.02.05. 21:49:16

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Minden általad felsorolt ország mástól és mástól gazdag (pl. Svájc és Svédország attól, hogy kimaradtak a II. világháborúból, és Stockholm vagy Zürich nem úgy nézett ki, mint Budapest + 45 év szovjet megszállás...)

De a lényeg az, hogy egyik ország sem attól lett gazdag, hogy liberálisan demokrata volt.....

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.02.05. 22:08:38

@ulpius66: Szóval az eredeti állításod qrvára nem volt igaz. A liberális demokráciák pont az államok fejlettsége miatt alakultak ki és azért maradtak fejlettek a jelenlegi viszonyok mellett, amikor már nem extenzív gazdaságok vannak. Hülye vagy te ehhez. Ehhez is.

semmi hatalmat senkinek 2023.02.05. 22:12:41

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Mi köze az USÁ-nak az afrikai túlszaporodáshoz? Miért ők szabadították a migránsokat Európára?" - A túlszaporodáshoz spec az, hogy a vallásos rezsimeket segítették mindnenhol az ateista rezsimek helyett, és ugye a vallásos vezetések hisztiznek a családtervezés különböző módszereivel szemben... van amelyik csak az abortuszt tiltogatja, de van amelyik a gumióvszertől is ördöggörcsöt kap... ha már erre kérdeztél.... de a migrációhoz ez a kisebbik hozzájárulásuk. A lényegesen nagyobb, hogy mindenhol kicseszett polgárháborúkat robbantottak ki a saját ótvar görényérdekeik mentén, amivel egy rakat embert menekülésre kényszerítettek... Irak, Líbia, Szíria, stb...

semmi hatalmat senkinek 2023.02.05. 22:34:02

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nézd, egy biztos, engem te soha sem fogsz tudni zavarba hozni...:) Nyilván kérdeztem, de nyilván nem azért, mert én ne tudnám rá a helyes választ... hanem mondjuk azért, hogy gondolkodásra késztesselek.... de elárulhatom neked a helyes választ, ha ennyire nehéz utána nézned:
Az oroszok olcsó energiát igértek az ukránoknak, az EU meg a szokásos szabad munkaerő-vándorlást...
Na most, tudud mi a kettő közötta különbség? Az olcsó energia hasznát MINDENKI látja, a deklasszálódottaktól a felső tízezerig.... ezzel szemben a "szabad munkaerő-vándorlásból" meg csak a társadalom KISEBBIK része profitál, ráadásul az, amelyik eleve nem a legrosszabb helyzetben van, történetesen pont az EUROMajdan-cirkuszolók.... akik magasról lexarták, hogy mi lesz az ukrán társadalom többségével, őket csakis a saját kib. nyugati állásuk, meg a saját ivadékaik nyugati elitiskolái érdekelték - akkor is, ha ezzel a rosszabb érdekérvényesítő többség rosszabbul jár...

Ebből is látszik, hogy Teng Hsziao Ping kicsinyég jobb politikus volt, mint Janukovics... ő anno nekiengedte a tankokat a Taenammen téri bandázásnak, keresztbe tett a rohadt nyugati "demokrácia-export" vágyálmoknak.... össze is lehet hasonlítani, hogy hol tart Ukrajna, és hol Kína...
(meg ez kicsit fals is, a Tienammen-tér még nem az OTPOR-klónok sorába tartozik, mielőtt kiigazítanál)
De nem kell ilyen messze menni, sem térben sem időben... a Bátyka is rendbe rakta a színes forradalmas pofaszerkezetet... és hol is élhetőbb ma az élet? Ukrajnában vagy Belaruszban? Melyik is van csődben? Ukrajna vagy Belarusz? Honnan is menekült el cirka tízmillió ember, Ukrajnából vagy Belaruszból?

semmi hatalmat senkinek 2023.02.05. 22:53:49

@Boldeone2: "Dehogy nincs! Az ENSZ alapítványt komcsi haverjaid is aláírták" - mi a tököm az az "ENSZ alapítvány" ??? Vag yaz ENSZ ALAPOKMÁNY-ra gondoltál? :)
"maga az ENSZ is azért jött lètre, hogy a tagállamok közti jogvitákat az ENSZ keretei között rendezzèk, tehát egyezzünk meg abban, hogy van legitimiása" - Hol szerepel az ENSZ alapokmányban szerinted az, hogy az emberiség rákos daganata euro-atlanti politikus bűnbanda szabadon rendelkezhet az egész bolygón???
Csa, hogy ne okozzon problémát a válasz itt van a hivatalos szöveg magyar nyelven:
net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=95600001.tv
Egyébként ismered a vonatkozó ALAPVICCET, nem? (Nógrádi szokta mesélgetni)
HA összeveszik két kis ország, az ENSZ megszűnteti a vitát... ha összeveszik egy kicsi meg egy nagy ország, akkor a nagy ország megszünteti a kis országot... ha összeveszik két nagy ország, akkor megszűnik az ENSZ...
Szóval ha az un. Nyugat összecsattan az (orosz szóhasználattal) Globális déllel (a BRICS országokkal és környékével), ott az ENSZ-nek annyi esélye lesz, mint anno a Népszövettségnek a II. VH-val szemben... az tudod mennyi? Pontosan SEMENNYI...

"- Ez hazugság! Szaddam Husszein vegyifegyvereket vetett be saját nèpe, a kurdok ellen, azóta csak jobb lett minden Irakban mióta nincs a diktátor."
vesd össze:
szocio.atlatszo.hu/2015/10/13/az-amerikaiak-rosszabbak-mint-szaddam-egy-iraki-menekult-rettenetes-tortenete/
24.hu/kulfold/2006/10/27/irakban_rosszabb_helyzet_mint/
www.bama.hu/hirek-orszag-vilag/2006/12/annan-irak-helyzete-ma-rosszabb
stb...
Mit is szerettél volna mondani??? Vagy gondolod, te jobban meg tudod ítélni Budapestről mint anno Kofi Annan?

semmi hatalmat senkinek 2023.02.05. 22:57:35

@Boldeone2: " A világ legfejlettebb országai, az első 25 - kèt kivètellel, korábban csak 1, amelyek inkább városállamok- , mind liberális demokráciák" - és? Gondolod, hogy a fejlettség valami alapfétis? Mert szerintem annál van pár fontosabb paraméter is, például az élhetőség.... vagy például a társadalmi kohézió...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.02.05. 23:28:00

@semmi hatalmat senkinek: És melyik országot rohanták egy elmebeteg pszichopata katonái?
A migrációhoz. Csak okoskodsz. A migráció oka Afrika népességrobbanása. 1980-ban 480 millió volt, most több mint 1,4 milliárd. A többi csak hülye duma a részedről.

"Nézd, egy biztos, engem te soha sem fogsz tudni zavarba hozni...:)" - már zavarba hoztalak. Egyszer az mondtad te kérdezted, aztán hogy állítottad, aztán meg hogy én nézzek utána. Aztán mégiscsak kipréseltem belőled :-)) Simán összezavarlak. Könnyedén irányítható vagy. Egyszerű, azok akik ilyen zavaros elméletekben hisznek, azok manipulálhatók.

semmi hatalmat senkinek 2023.02.06. 01:48:08

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Csak okoskodsz. " - mind mindenki más is... azért okkal feltételezhető, hogy JÓL okoskodtam...:)
"már zavarba hoztalak. " - dehogy hoztál... pontosan azt tettem, ami a célom volt...:) De eszerint neked lövésed sem volt róla, úgy alkottál véleményt erről a háborúról, hogy a kiindulási okokkal nem voltál tisztában...:)))
Még megpróbálkozhatsz azzal, hogy megpróbálsz különbséget tenni a TÉNYEk, meg az elméletek között... ugye az, hogy polgárháborúk vannak ma Afrikában, az TÉNY. Hogy a polgárháborúk menekülthullámokat indukálnak (bárhol és bármikor) az is TÉNY. Hogy az oroszok olcsó energiát ígértek az EU meg a csatlakozás lehetőségét a szokásos feltételekkel (sic "lehet Bécsben cukrászdád", ezt végigéltük mi is) az is TÉNY.
Hogy ebben mi az elmélet, azt még fel kell találni....:)
(Főnév. elmélet. <általános használatban> Gondolati konstrukció a megfigyelések, tapasztalatok és ismeretek összefüggéseiről; feltevés, igazolásra váró elv,)

semmi hatalmat senkinek 2023.02.06. 01:57:44

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ja, még ez kimaradt: "@semmi hatalmat senkinek: És melyik országot rohanták egy elmebeteg pszichopata katonái?" - például Irakot meg Afganisztánt.
"Az egyik szaklapban publikált elemzés szerint John F. Kennedy, George W. Bush (66), Lyndon Johnson, Reagan, Clinton (66) és kisebb mértékben Theodore Roosevelt is bírt ezekkel a tipikus személyiségjegyekkel.*" - ugye itt minket nyilván a texasi kivégző G W érdekel a pszichopata elnökök sorából...
*www.blikk.hu/aktualis/pszichopatak-a-vilag-elen/btz4s7q
Na EZ például tényleg elmélet...

larvar0 2023.02.06. 06:26:30

@vasútihíd: A putyini Oroszországot a szankciók kissé károsítják. Nyilván nem használ nekik szankciózás, de akiknek igazán fáj, azok az EU tagállamai, főleg Németország és Franciaország, Közép-Európa. Az a vicc, hogy a Nyugat a saját hanyatlásat gyorsítja ezzel a hülyeséggel. Eltűnni nem fog a nyugati libsizmus, de sikerült olyan államokat megerősíteni ezzel, mint Kína, India, Nigéria, Brazília stb. India örömmel felvásárolja az orosz nyersolajat, najd finomítja és jó magas profitrátával eladja Nyugatra. Az indiai benzin és dízel export meredeken nő a Nyugat felé az ukrajnai cirkusz kezdete óta, holott Indiának nem nagyon vannak olajmezői. Nyilván az orosz nyersolajat finomítják, keverik, adják tovább.
A Nyugat önsorsrontása egy olyan velejéig bábkorrupt állam melletti virtue signaling keretében, mint Ukrajna.

larvar0 2023.02.06. 09:45:57

@Boldeone2:

"Szaddam Husszein vegyifegyvereket vetett be saját nèpe, a kurdok ellen, azóta csak jobb lett minden Irakban mióta nincs a diktátor. Tavaly 8%- őt nőtt a GDP, ès már hosszú èvek óta növekszik"

Ebben azért van pár erős hazugság. A vegyi fegyvereket technológiáját a nyugatiak adták neki, mert jól jött az iraki diktátor az iráni nép elleni háborúban. Ott tolták először a vegyi fegyvereket az irakiak, a nyugat teljes támogatásával.
A kurdok meg nem az ő népe volt, hanem egy mindenki által üldözött, mindenhol szepararistának tartott kisebbség. Szaddám népe a szunnita arab kisebbség volt Irakban. Az általa elnyomott siíta többség se az ő népe volt. Eleve az országa egy gyarmatosítók által vonalzóval megrajzolt fércállam volt, ahol nem volt egy "nép", hanem különböző vallási, törzsi, etnikai, nyelvi vonalak mentén töredezett lakosság élt.

Szaddám rossz volt, de ami a 2003-as angolszász invázió után jött, az még szörnyűbb volt.
8%-os gazdasági növekedés a lenullázott Irakban nem nagy teljesítmény, mert a mínuszból jönnek fel.

Most lehet, hogy kicsit jobb lesz Irakban, de hogy Szaddám bukása után majd 20 évig vérben gázoltak ott az emberek, az a nyugatiaknak köszönhető. Sikerült a rövidlátó amerikaiaknak felszopni egy helyi mészárost (Szaddám), ráuszítani Iránra, ahol bukott a korábbi amerikai báb zsarnok (sah), aztán a helyi mészáros önjáróvá vált, akkor mondvacsinált indokkal lerohanták az országát (nem a kurdok védelme volt az indok, hanem az akkor már nem létező vegyi fegyverek), aztán miután bukott Szaddám, kirekesztették a szunnitákat a hatalomból, azok meg milíciákat szerveztek, elkezdték ölni a siítákat, az egész az Iszlám Államban csúcsosodott ki, amit az amerikaiak által szélnek eresztett Baath párti egykori titkosszolgálati tisztek vezettek. De sebaj, mert a siíta többség segítségére sietett Irán. Amerika legatyásodott közben, kivonult, Irán meg köszöni, átvette Irakot.

Az amerikaiak mindig ezt játsszák, Afganisztánban és Líbiában is ez volt, Szíriában is majdnem összejött, most ugyanezt eljátsszák Ukrajnában.
Közben a military-industrial complex gazdagodik, meg a haverok, akik kapnak zsíros szerződéseket az "újjáépítésre". Dick Cheney és a Halliburton meg a többi, akik nagyon jól jártak.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.02.06. 17:22:53

@semmi hatalmat senkinek: Mondom hogy manipulálható vagy. Csak pár jól célzott kérdés és itt magyarázkodsz és kaparsz. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.02.06. 17:24:26

@semmi hatalmat senkinek: A tény az seggfejke, hogy a migrációs hullámokat mindig a népesség robbanások indukálják.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.02.06. 21:21:59

@larvar0: ezen a neveden is nyomod a hülye propagandát.

semmi hatalmat senkinek 2023.02.07. 13:02:16

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: akkkor tanulj egy kicsit, pl:
www.migraciokutato.hu/wp-content/uploads/2019/11/mki_elemezes_egy_elfelejtett_valsag_a_harmadik_libiai_polgarhaboru_es_a_migracio_marsai_viktor.pdf
Egyébként mgad is rájöhetnél, hogy mekkora ökörségeket beszélsz... Ukrajnában - ami itt a téma - hol előzte meg népességrobbanás a cirka 10 millliós migrációs hullámot??

semmi hatalmat senkinek 2023.02.07. 13:19:34

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ja nyilván azért nagyjából konstans a politikai véleményem 1973.09.11 óta...:)))

larvar0 2023.02.07. 14:33:16

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Hol a propaganda? Melyik része?
Jelenleg ez az egyetlen nickem. Nem tudom kivel keversz.

larvar0 2023.02.07. 14:39:42

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ez elég nagy ökörség. A migrációnak számos oka lehet. Ukrajnában pont nem volt népességrobbanás, sőt, mint máshol Európában is, fogyott a lakosság. Mert nyakig ért a córesz meg a korrupció. Csökkenő népességű területekről is elvándorolhatnak az emberek, ha elég szar az élet. Eleve a népesség se véletlenül csökken mondjuk Moldovában, Ukrajnában, Szerbiában.
Ukrajnából csak a mostani cirkusz alatt 8 millióan dobbantottak. Az elég komoly migri hullám. De előtte évtizedekig özönlöttek az ukránok Izraelbe, Amerikában, Kanadábay Lengyelországba, Csehországba, sőt, Oroszországba is, mert még ott is jobb volt az élet.

Boszniában se népességrobbanás volt, hanem háború, azért indult el sok tízezer ember Svédország és Svájc felé a 90-es években.

fkv.119 2023.04.08. 03:23:23

"mely terjeszkedés azzal fenyegette Moszkvát, hogy Ukrajnát is felveszik a nyugati katonai szövetségbe, komoly veszélyhelyzetet okozva ezzel Oroszországnak"

Már csak az a kérdés hogy mivel. Közelebb kerül a NATO határ? Minél, az észt-lett-litvánnál? Az atomtengeralattjárók meg úgyse Mariupolból fogják szétlőni Moszkvát, ha a leningrádi kikötőből is lehet rakétát indítani.

fkv.119 2023.04.08. 03:25:49

"itt Magyarországon is (ahol a világon a harmadik legerősebb az orosz politika támogatottsága Fehéroroszország és Szerbia után [állami szinten és még inkább a lakosságban)"

Valószínűleg itt van a legnagyobb KGB lerakat, nagy részük fizetett agitpropos trollhadsereg. A fél kuruc.info az, de inkább a 99%.

fkv.119 2023.04.08. 03:32:23

"Ha az oroszok valóban képesek lesznek a jelenleg harcban álló 200-300 ezres ukrajnai kontingensük mellé újabb 500 ezer katonát beküldeniük teljes felszereléssel, tüzérséggel és harckocsi-állománnyal, akkor a harc néhány hónap alatt eldőlhet (még akkor is, ha addig az ukránok megkapják, beüzemelik és használatba is veszik a német harckocsikat)."

Legalábbis az 1. szakasz, amit tavaly úgy 2 hétre vártunk: a bevonulás. A 2. szakasz, a partizánháború még el se kezdődött. Melitopolban azért már igen, ott rendszeresen gyilkolódnak meg a kollaboránsok, ez várható országos méretben is, mert akinek szétlőtték a házát, kiirtották a családját, munkája meg nincsen, az nagyon rá fog érni. Mást úgyse tud csinálni (emigráláson kívül, de azt azért egész országok nem szoktak, valaki mindig marad). Az araboknál is ezért menő a dolog, a kecskét már 2x megb.szta, pénz nincs, viszont Kalasnyikov akad, hát elmegy szórakozni.

fkv.119 2023.04.08. 03:39:02

"Kapnak tehát majd egy szétlőtt, lerombolt országot, egy őket gyűlölő lakossággal, mely minden létező módon akadályozni fogja hatalmuk gyakorlását."

+a lényeg: maradnak a szankciók évtizedekre. A COCOM lista + kábeltévé (amin a szocialista nép nézhette hogy milyen habzsidőzsi az élet nyugaton, neki miben nem lesz része sose) már 30 éve is megtette a hatását, az orosz nép valószínűleg most se akar jobban a középkorban élni mint akkor.
süti beállítások módosítása