jager

Akciófilm a legszebb színésznővel

2024. július 26. - Jäger.

A Lee Tamahori rendezte Next című 2007-es amerikai akciófilm ugyan nem az évszázad mozgógépes alkotása mégis különleges a maga nemében. Ennek egyik oka speciális alaptörténete, a másik pedig a szereplőgárdája, melyben olyan sztárokat láthatunk, mint az akkoriban még csak 43 éves Nicolas Cage, a csinos Julianne Moore és a világ egyik legszebb színésznőjén tartott, gyönyörű Jessica Biel (aki a film forgatásakor alig 25 esztendősen).

jessicabiel_next.jpg

A kép forrása: yourprops.com

Az alapsztori középpontjában egy átlagosnak tűnő, ám valójában különleges képességekkel rendelkező pasas áll, bizonyos Cris Johnson (Nicolas Cage). Rendkívülisége abban áll, hogy két perccel előre látni tudja, hogy mi fog történni vagyis a érzékeli a jövőt (még ha csak rövidtávon is). Emiatt sikeres illuzionista és emiatt figyel fel rá az FBI is, mely alkalmazni akarja őt egy Los Angelesben atombombát robbantani akaró terrorista csoport elfogására. Ám Crisnek esze ágába sincs az FBI-nak dolgozni, inkább az álmaiban időről időre felbukkanó, gyönyörű Liz (Jessica Biel) nyomába ered, hogy megismerje a nőt. Liz átlagos életet él melyet egy nap Cris teljesen felborít: először is pusztán azzal, hogy megismeri, azután azzal, hogy rögtön ezt követően az FBI felkeresi és mesél neki Cris képességeiről. Végül a lányt még el is rabolják és beindul a hajsza: Cris beadja derekát és az FBI-nak kezd dolgozni, hogy megmentse nem csak Los Angelest hanem főleg Lizt.

nicolascage_jessicabiel_next.jpg

A kép forrása: slantmagazine.com

A Next egy fordulatos, meglepetésekkel teli, izgalmas és különleges akciófilm, melyben a legszebb színésznőt láthatjuk: Jessica Bielt. A történet sem mindennapi az atombombával és azzal az az érdekességgel, hogy az FBI néha valóban különleges képességű embereket alkalmazva hárít el veszélyes akciókat, melyekről a közvélemény nem is tud. Éppen úgy mint ebben a filmben.

A sztori legvégén kapunk egy különleges csavart is, ami teljesen a feje tetejére állítja az egész történetet és nem várt csattanót biztosít. Ami az egyes színészi alakításokat illeti: Nicolas Cage nem ebben a filmben nyújtja élete legjobbját, de kétségtelenül jó formában van (a furcsa frizuráját leszámítva) így hiteles akcióhős. Jessica Biel gyönyörű és alakítása is kiemelkedő.

jessicabiel_in_next_2007.jpg

A kép forrása: yourprops.com

A filmben mellékszereplőként felbukkan a Colombót alakító Peter Falk (aki főhősünk segítője és barátja) és a rendszerint mindig németet alakító (és valóban német származású), ezúttal a gonosz karaktert megjelenítő Thomas Kretschmann. Mindketten hitelesek, akárcsak aZ FBI ügynöknőt játszó Julianne Moore, aki még ennél kicsit több is: kifejezetten jól játszik. 

peterfalk_in_next.jpg

A kép forrása: port.hu

A Next című filmet elsősorban akciófilm-rajongóknak ajánlom és mindazoknak, akik szeretik a fordulatos és különleges sztorikat izgalmas kivitelben látni. Illetve férfi-társaimnak is, ha egy gyönyörű színésznő látványára vágynak ebben a nyári forróságban. A filmben elhangzik egy idézet Elio Carlettitől, melyet Nicolas Cage mond és amely valóban illik az adott helyzetre, elnézve a színésznőt: "A szépség a részek olyan összessége, amelyhez nem kell semmit hozzátenni, sem elvenni belőle, sem bármit megváltoztatni." - "Beauty is a summation of the parts working together in such a way that nothing is needed to be added, taken away or altered."

jessicabiel.jpg

A kép forrása: alphacoders.com

A film értékelése a mafabon alkalmazott 5 csillagos rendszert alkalmazva 4 csillag, vagyis 80% elsősorban a script, a sztori és a rendezés miatt.

4csillag.jpg

jager_also.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jager.blog.hu/api/trackback/id/tr3118454861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása