jager

70 éves lett Putyin. Isten éltesse?

2022. október 08. - Jäger.

Épp 70 éves lett Vlagyimir Putyin az Orosz Föderáció vezetője, a világ legnagyobb atom-arzenáljának birtokosa, a világ leggazdagabb embere (ezt Elon Musk állítja róla), az orosz népet 22 éve vezető politikus, hadvezér, hódító, judó-bajnok és államférfi, aki mellesleg Csecsenföld megzabolázója, a Krím meghódoltatója, Szíria réme és Ukrajna megleckéztetője (bár ez utóbbi egyelőre nem nagyon jön össze neki). Épp 70 éves az orosz történelem egyik legrégebben hatalmon lévő pártfőtitkára, elnöke akit eddig csak Sztálin tudott megelőzni a hatalmon töltött évek számát tekintve, de Vlagyimir őt is beelőzi, ha kihúzza még 7 évig Oroszország élén és a 2029-es esztendő még életben találja, mint a Kreml urát. 

oroszorszag.jpg

A kép forrása: LINK

Kérdéses persze ez a bizonyos 7 esztendő, mert egyre gyakrabban olvasni, hallani arról a nemzetközi médiában, hogy bizony súlyos betegségekkel küzd. (De ha nem volna komoly betegsége, 70 évesen akkor sem vehető 100%-ra, hogy valaki még további 7 évet megéljen.) Dilemma, hogy kívánunk e neki még 7 esztendőt (egészségben). Vlagyimir ugyanis rendszeresen fenyegeti a világot atomtölteteivel, kihasználva az ilyen nyilatkozatai nyomán mindig felbukkanó általános rettegést. Amellett katonáival épp egy másik ország derék polgárait gyilkolássza, szomszédait zsarolja és ellenségeit ijesztgeti. Saját népének egyik része azonban még most is rajong érte, mert a hőst látják benne, aki szembeszáll a csúnya nyugattal és gyarapítja a hazát (igaz, erőszakkal elvett területekkel, vérrel és könnyekkel, ahogyan Churchill mondaná). Persze népe másik részének azért már kicsit elege van belőle, mióta fiaikat, unokáikat viteti a frontra golyófogónak.

A jó öreg Vlagyimir nem mindig volt ekkora hős, egyszerű kis vidéki gyerekként kezdte életét Szentpéterváron, majd elvégezve az egyetemet (jogászként), a KGB soraiba állt. Gyors karriert remélt a kommunisták biztonsági szolgálatánál, ami be is jött neki: 1992-re (épp 40.évében) a KGB alezredese lett. Tovaris Putyin az igazi felemelkedést azonban a részeges Jelcinek köszönhette, akit valamilyen módon megzsarolva rávett arra, hogy őt nevezze meg utódául. Jelcin 1999 decemberében afféle karácsonyi ajándékként Putyint tette meg utódául. Közben Vlagyimir mesés vagyonra tett szert, amit csak ezt követően, Oroszország vezetőjeként kezdett csillagászatira növelni. Mára Putyin 200 milliárd dolláros vagyona lekörözi Elon Musk és Jeff Bezos (Amazon) vagyonát is így egymagában rendelkezik akkora jövedelemmel, mint egy komplett szuverén ország bárhol a Föld kerekén.

putyin_1.jpg

A kép forrása: Index

Mostani születésnapján az ukránok is megemlékeztek Putyinról: stílusosan üzentek neki kedvenc hídjának felrobbantásával és egy erről szóló "kedves" kis videóval, melyen lángol (és leszakad) krími hídjának egy szakasza, miközben Marlilyn Monroe énekli neki: Happy birthday mister president (Boldog születésnapot elnök úr)! A videót az ukrán védelmi miniszter, Alekszej Danyilov tette ki a Twitterre, pánikszerű kapkodást idézve elő az FSZB -nél.

A világ sorsát és biztonságát napjainkban sajnos Vlagyimir Putyin határozza meg, pontosabban egészségi és mentális állapota. Ha úgy akarja, egyetlen nap alatt eltörölheti a Föld színéről a világ nagyvárosait: New Yorkot, Londont, Párizst, Kijevet és még meg is úszhatja, hiszen sok-sok emelet mély, atombiztos bunkere van, 100 évre felhalmozott készletekkel, teljes kényelemmel ellátva (valahol Szibériában). Istene éltesse tehát? Nem is tudom.

jager_also.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jager.blog.hu/api/trackback/id/tr917949512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Argus_ 2022.10.09. 10:10:58

A Putyin-párti magyar közmédia (pl Index) soha nem fog engedni megjelenni egy ilyen cikket. Sajnos.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.10.10. 06:47:05

@Argus_:

Valahogy mégis címoldalra került ez a cikk.

Biztos az USA, az EU és a mögöttük álló háttérhatalom meghekkelte az indexet.

birkamenet 2022.10.10. 09:58:38

A fidernyákok az egész hétvégét örömteli rájszival töltötték. Nagyjából tudják, hogy a vén szaros népirtó gazdájuknak Ez a szülinap lesz a végső. De ha esetleg még egy, az akkor Hágában.

Törpénelem 2022.10.10. 13:46:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne: :) Őszintén szólva nem hittem, hogy kiteszik. Örülök, hogy ezek szerint nem csak a Bekiáltás blog orosz propagandáját nyomatják.

Argus_ 2022.10.10. 13:49:54

@Kovacs Nocraft Jozsefne: :)))) Igen. Csakis ez történhetett.
süti beállítások módosítása